Danske Christian Eriksen, der til daglig spiller for Premier League-klubben Tottenham, var i går i kamp for netop Tottenham i Champions League-ottendedelsfinalen. Kampen var mod de italienske mestre fra Juventus og der var lagt op til en hæsblæsende kamp i Torino. Den danske landsholdsspiller startede inde, men kunne allerede efter ét minut se sit mandskab med træner Maurcio Pochettino i spidsen, komme bagud. 10 minutter senere var den igen gal og det så ud til at blive en afklapsning af de helt store for London-klubben, der også bare blive kaldt Spurs.

Eriksen har udviklet sig som en vaskeægte klasspiller i sin tid i den hvide Tottenham-trøje(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images).

Eriksen og co. kom dog tilbage i slutningen af 1.halvleg med en scoring af – hvem ellers – Harry Kane og så var der kun et mål til at en pointdeling ville blive en realitet for Tottenham.

I store dele af kampen dominere Tottenham sin direkte modstander og i flere perioder stod den 60/40 i boldbesiddelse til englænderne. Det resulterede i en frisparksscoring for netop Eriksen og kampen sluttede 2-2. Det interessante er, at Tottenham formåede at komme tilbage – og ikke tabe med tenniscifre – som det ellers så ud til i starten af kampen.

Eriksen siger noget meget interessant: “Vi bygger på holdet i hver sæson og bliver bedre og bedre med tiden. Det her resultat havde ikke været muligt for frem år siden, da jeg kom til klubben. Vi var bagud med 2 mål og kom tilbage. VI lægger os ikke ned. Vi har top spillere og en top-managere og kan dominere alle hold på stort set alle tidspunkter – for seks år siden havde vi sikkert tabt 6-0.”

Eriksen kom fra Ajax til Tottenham i 2013 og har siden udviklet sig til en offensive midtbanespiller i verdenklasse. Store klubber som Manchester City og Real Madrid har vist deres interesse danskeren, der måske ikke er så meget længere i klubben.