Det var en af de der magiske aftener på Anfield. Næsten alt gik op i en højere enhed for Liverpool, der sluttede kampen med en sejr på 4-3 over Manchester City hjemme på Anfield. To hurtige reduceringer vakte dog liv i gæsterne.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

af: Emil Plovgaard

Der var dømt topopgør i Premier League søndag, da Liverpool hjemme på Anfield mødte rækkens absolutte tophold, Manchester City.

Gæsterne var inden dagens kamp ubesejrede i Premier League, og hele sæsonen havde man blot lidt et enkelt nederlag mod ukrainske Shakhtar Donetsk i en ubetydelig kamp i Champions League.

Tilskuerne på Anfield glemmer nok for en stund, at deres største stjernefugl, Philippe Coutinho, er fløjet fra reden. For med en 4-3 sejr over ligaens etter, Manchester City, er de nok svært tilfredse med Liverpool-mandskabet for tiden.

Alex Oxlade-Chamberlain startede festen efter ni minutters spil, da han på kanten af feltet afgav et skud, hvor brasilianske Ederson ingen som helst chance måtte have for at nå ildkuglen.

Fem minutter før pausefløjt blev festen dog for en kortvarig stund afbrudt, da gæsternes Leroy Sané bragte balance i regnskabet.

Et lidt mere optimistisk Manchester City-mandskab kom ud af omklædningsrummet efter pausen, men så ramlede det hele også for The Citizens.

Endnu engang spillede Alex Oxlade-Chamberlain en rolle i Liverpools mål til 2-1. Han spillede Roberto Firmino fri, som lynhurtigt opdagede, at Ederson var kommet for langt ud af sit mål.

Flere fejl i Manchester Citys opspil medvirkede, at The Reds kom på 3-1 blot to minutter efter holdets andet mål. Denne gang assisterede Mohamed Salah den velspillende Sadio Mané, som med et skud målrettet efter øverste, venstre hjørne af målet fandt vejen til netmaskerne. Anfield eksploderede i vild jubel!

Et sprudlende Liverpool-mandskab, der ramte alt på dagen, kunne score deres tredje mål på bare ni minutter, da Mohamed Salah også ville deltage i festen. Således bragede han bolden forbi målmanden, der ligesom de andre tre mål ikke havde en chance. Stakkels Ederson.

Manchester City fik dog pyntet lidt på det hele, da Bernardo Silva kunne afslutte et flot angreb for gæsternes vedkommende. Kunne Manchester City virkelig komme igen?

Ilkay Gündogan satte gang i nervøsiteten og neglebideriet hos Liverpools fans, da han reducerede til 4-3 i dommerens første minut af den tildelte tillægstid.

Tre point på kontoen og en forøget målforskel på to sender Liverpool op på en 3. plads i verdens bedste liga. Manchester City måtte indkassere sit første nederlag i Premier League i denne sæson, men det rykker ikke på det store i tabellen. De er nemlig stadig 15 point foran Manchester United på andenpladsen.