Af David Paris

Manchester United mødte den 22. december danskerklubben Leicester City i Premier League. The Red Devils, som United også bliver kaldt, skulle forsøge at hænge med i toppen af den bedste engelske fodboldrække og den eneste måde forspringet til Manchester City ikke kunne blive større på, var ved en sejr over netop Leicester City.

Juan Mata har i denne sæson ikke været en selvfølge blandt de startende 11 spillere for banen for træner Jose Mourinho, men mod Leicester City spillede han og gjorde en god figur. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Kampen endte 2-2, men mandskabet fra den røde del af  Manchester, havde kampen  i deres hule hånd i det meste af de 90 minutter. Faktisk ved stillingen 2-1 til Jose Mourinhos mandskab fik den tidligere FCK-spiller Daniel Amartey rødt kort. På det tidspunkt var der spillet cirka 2/3 af kampen og United så derfor ud til at sikre sig de tre point. Men hele fem minutter inde i overtiden scorede forsvarsspiller Harry Maguire til 2-2 til stor jubel for hjemmeholdets fans. Læs midtbanespiller Juan Matas reaktion på Maguires udligning:

“Du er nødt til ikke at lade sig slå ud. Det er i juletiden og vi har et stramt program. Sådan er det. Vi skal bare så fremad for vi har snart flere kampe, hvor de vi kan gøre skaden god igen. Selvfølgelig er vi frustrerede og sure, men vi er nødt til at slå koldt vand i blodet. Næste kamp er snart og der skal vi gøre præcis som vi gjorde i store dele af kampen mod Leicester City.”

Det kører ikke på skinner for Manchester United i øjeblikket. I midtugen måtte mandskabet se sig slået af Bristol City i pokalturneringen Carabao Cup fra Englands næstbedste fodbolrække, The Championsship.

Manchester City er nu 13 point foran nummer to i Premier League, som netop er Manchester United. Hvis de skal gøre sig forhåbninger om at give City kan til stregen, må point mod midterhold som Leicester City ikke tabes.