Af David Paris

Hvert fjerde år afholdes verdens største og mest prestigefyldte turnering indenfor professionel landsholdfodbold. Som fodboldspiller er det en ære bare at repræsentere landet, men også at hive en titel med hjem til folket må ses som det ultimative, hvis man er professionel fodboldspiller.

Næsten gang turneringen løber af stabling bliver om godt to år, i 2018 i Rusland, som blev udpeget som vært for hele seks år siden. Det er dermed den 21.udgave af turneringen og det vidner om en stor tradition og hype omkring arrangementet.

I denne artikel kigger vi Verdensmesterskabet eller VM i fodbold som folkebegivenheden og giver dig, med inspiration fra mediet Alltime10s, 10 sjove, mærkelige og anderledes facts omkring det. God fornøjelse

10 – Sepp Blatter

FIFA-præsidenten Sepp Blatter var en gang formand for verdensfællesskabet for folk, der godt kan lide seler på tøjet. De prøvede en årgang at få kvinder til at bære strømper, holdt op af seler i stedet for den traditionelle strømpebukse, som de fleste kender.

9 – FIFAs vicepræsident

Den tidligere vicepræsident for FIFA, den italienske forretningsmand Ottorino Barassi gemte under Anden Verdenskrig eftersigende VM-pokalen under sin seng, fordi han var bange for, at der ville komme tyske nazisttropper og tage den.

8 – Det arabiske fodboldforbund

Under VM-slutrunden i 1990 var landet De forenede Arabiske Emirater med og her blev alle spillerne som scorede et mål lovet en ny bil; en Rolls Royce. I 1974 prøvede landsholdet fra Zaire at stjæle en bus fra et BMW-hold ved at køre den hjem hele vejen fra Tyskland. Det lykkedes dog ikke og de blev stoppet på vejen.

7 – Kropsvisitering af 60 000 mennesker

Inden den første VM-finale nogensinde i 1930 bad kampens dommer sikkerhedsfolkene at gennemsøge og kropsvisitere næsten alle mennesker på stadion, fordi han var bange for uroligheder. Sikkerhedsfolkene fandt sammenlagt 1600 revolvere og pistoler. Vanvittigt

Brug piletasterne herunder hvis du vil videre til næste side