Ronaldo – Brasilianeren

Mange tror fejlagtigt, at når der snakkes om Ronaldo, så kan det kun være nutidens Ronaldo – altså ham fra Portugal. Før han kom til, herskede en anden Ronaldo nemlig fodboldeuropa – og Sydamerika – den brasilianske Ronaldo var navnet. Gennem sin karriere scorede angriberen mange fantastiske mål, lavede tonsvis af assists og blev kåret som verdens bedste fodboldspiller. Et mål som står klarest for de lidt ældre fodboldfans er hans kasse mod Compostela i 1996. Den kan du se i videoen ovenover.

Zinedine Zidane afgjorde Champions League-finalen i 2002

Fire år inden dette fantastiske mål fandt sted, afgjorde franskmanden VM-finalen mod Brasilien i 1998, hvor han scorede to mål – på hovedet. Efterfølgende kunne han lade sig hylde som kongen af verden. Dette samme gjorde han fire år senere, her var det bare klubfodbold. Efter et flot oplæg fra Roberto Carlos fra venstresiden hamrede den skaldede midtbanespiller til bolden første gang, scorede og gik amok. Real Madrid vandt Champions League og så havde Zidane tilmed scoret med sin dårlige fod; venstre.

Diego Maradona – De to bedste mål scoret i en kamp

Diego Maradona var i høj grad en spektakulær fodboldspiller, da han gjorde karriere i 80’erne og 90’erne. Den argentinske superstjerne mødte England i VM i 1986 og her sørgede den lille angriber for al underholdningen. Ikke nok med, at han scorede Argentinas to mål, var de også scoret på en måde, som ingen nogensinde glemmer. Det første med hånden og det andet efter en dribletur fra midtbanen. Det er netop denne dribletur, som Lionel Messi efterlignende mange år senere.

Brug piletasterne herunder hvis du vil videre til næste side