Alle kender ham. En sand legende. Det lange sorte hår, de grimme tænder og en sublim teknik udgør fodboldspilleren Ronaldinho, der i hans storhedstid vandt to priser, som verdens bedste. Alligevel nåede han aldrig at spille i den bedste engelske række. 

Af Kristian Paris 

3. Chelsea (2007)

Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images

I august 2007, kunne Daily Mail  berette om, at Ronaldinhos bror/agent var i kontakt med Barcelona omkring et ‘pludseligt skifte til Chelsea’.
Ronaldinho havde mødt Chelsea et par gange i Champions League, og de syntes angiveligt så meget om ham, at Abramovich ønskede at tilføje Ronaldinho til holdet.

Chelsea var imidltertid ikke villige til at betale de 660 millioner, som Barcelona ønskede. Ifølge kilder var Chelseas bud på 475 millioner… Et år senere skiftede han til AC Milan for mindre end 200 millioner…

2. Newcastle (2003)

Omkring samme tid som Manchester United prøvede at få fat på brasilieren var Newcastle også interesseret. I sæsonen 2002/03 sluttede ‘The Magpies’ nummer tre i Premier League, og nogle år forinden havde de betalte de flest penge for en spiller i verden. Alan Shearer for 150 millioner.

Newcastle dengang kunne, i modsætning til Barcelona tilbude Champions League-bold.

Som bekendt blev transferen ikke til  noget og Ronaldinho fortsatte karrieren i det spanske.

1. Manchester United (2003)

rPhoto by John Peters/Man Utd via Getty Images

United var tæt på at erobre Ronaldinho i sommeren 03, lige efter Beckhams transfer til Madrid. Ronaldinho havde imponeret til verdensmesterskabet året inde, og der var snak om, at han skulle tildeles trøje nummer syv.

På den tid var der præsidentvalg i Barcelona. Sandro Rosell stillede op – en nær ven af Ronaldinho – og Ronaldinho lovede, at hvis han vandt, ville han blive i klubben.

“Jeg var stort set på min vej til Manchester, kun detaljerne manglede at komme på plads. I det sidste minut ringede Rosell og fortalte mig, at de ville vinde valget. Det ændrede det hele.” har Ronaldinho senere fortalt.