3 minutter var det der skulle til. Riyadh Mahrez lagde et frispark ind i feltet, og den 1,91 meter høje tysker Robert Huth gjorde arbejdet færdigt og placerede bolden smukt bag Joe Hart. Ramte den Martin Demichelis på vej i målet. Måske. Målet blev tilskrevet Huth, og det blev starten på en lang ydmygelse af Manchester City.

Af Laust Halling Kehlet

Inden kampen startede lå Leicester City på 1. pladsen med 50 point i Premier League efterfulgt af Manchester City med 47 point. Stemningen i Manchester hvor dagens topopgør skulle spilles var euforisk. Manchester City havde få dage inden sikret sig Guardiola som træner fra sommeren 2016.

3 minutter var hvad Leicester skulle bruge før citizens var nedlagt af de sortklædte ræve med Schmeichel i målet.  0-1 var resultatet ved pausen, men kort efter pausen var den gal igen, og Mahrez var igen involveret i en fantastisk aktion, hvor det var Mahrez selv, der lavede et fantastisk mål efter en lille finte og så et hårdt skud med den kolde højrefod.

Riyad Mahrez fejrer sit mål (Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

12 minutter senere var det igen Huth der steg til vejrs og leverede et hovedstød, hvor bolden stille sejlede i en stor bue over i det modsatte hjørne.  Derefter lød det takstfast fra de Leicester fansene “We want 4”. Det fik de ikke.

GettyImages-504811406

Den målløse angriber

Jamie Vardy scorede ikke. Det ærger os, der elsker at se Vardy score, og hvis det netop ikke var fordi han ikke scorede i nærmest hver kamp, så ville dette ikke være en nyhed. Det var heller ikke fordi Vardy ikke havde chancer. Særligt i en 1-mod-1 situation mod Joe Hart burde han have scoret. Det kan naturligvis tilgives, og det kan vel selv med Vardys utrættelige evne til at lave mål ikke forventes, at han scorer i hver kamp. Det skal dog siges at Vardy fik tilkæmpet det hjørnespark, som førte til Huths andet mål.

Sergio Aguero (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

5 minutter med Citizens

Det var ikke en sjov dag for Manchester City fans, men de sidste 5 minutter af kampen viste de lyseblå karakter. Det blev til et enkelt mål af Sergio Aguero, og en ren storm fra City, men Schmeichel og forsvaret holdt stand og bortset fra et enkelt mål, så blev det til flere redninger fra Schmeichel. 5 minutters godt spil fra Manchester City er langt fra nok til at kunne slå et så stærkt spillende hold som Leicester er for tiden. Selv når Vardy ikke scorer mål.

Kampen endte 1-3 til Leicester. Leicester har nu 6 point ned til Manchester City med 53 point mod 47 point.