Robin van Persie – fra Arsenal til Manchester United

Arsenal skulle nok efter Fabregas-skandalen havde ladet være med at udnævne deres bedste spillere til holdkaptajn – for så skifter de jo bare klub. Det samme var tilfældet med den hollandske angriber Robin van Persie, der havde svoret, at han ikke ville skifte til en af ærkerivalerne i den bedste engelske række. Hans indre barn skreg dog efter et skifte til Manchester United for at vinde titler – og sådan blev det.

Robin Van Persie i duel med tidligere holdkammerat Mikel Arteta. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Der var masser af børn, der skreg af gråd da den målscorende angriber forlod Emirates Stadium til fordel for Old Trafford. Titler fik han, Premier League, og så blev Van Persie også topscorer i sin første sæson i klubben. En godkendt præstation, men han må den dag i dag stadig have en bitter smag i munden mht. til Arsenal-fansene.

Fabian Delph – Fra Aston Villa til Manchester City

Den engelske midtbanespiller Fabian Delph er nok blandt de bedste Aston Villa-spillere nogensinde og i en ung alder havde han, tilbage i 2013-14-sæsonen erobret en start plads på midterholdet i Premier League. Den unge engelske landsholdsspiller var dygtig med bolden, kunne lægge gode lange afleveringer i pressede situationer og formåede desuden også at erobre flere bolde ende fleste andre spillere på midtbanen.

I en besked året efter, fastlog Delph sin loyalitet over for klubben og sagde samtidig at han var stolt over at være Aston Villa-spiller og ville være de mange år frem endnu. Sådan blev det dog ikke helt. 8 dage senere skrev Delph under på en kontrakt med Manchester City, men siden 2015 har han kun trukket en City-trøje over hovedet 24 gange.

Luis Figo – Fra Barcelona til Real Madrid

Nok den grimmeste og mest ondskabsfulde transfer på listen, hvis man altså kan kalde en handel for ondskabfuld. Den portugisiske midtbanespiller Luis Figo var på daværende tidspunkt blandt de bedste spillere i verden på sin position og var en nøglespiller for den catalanske storklub Barcelona. Handlen blev foretaget i al hemmelighed for offentligheden, så lige pludselig var Figo Real Madrid-spiller.

Og det gik da også heftigt forsig, da de to spanske giganter tørnede sammen. Barcelona-fansene var rasende og flere buhede og kastede ting efter Figo, der var blevet udråbt til forræder i Barcelona. I Barcelona var han blevet udset til at være den næste kaptajn, men det løfte skid Figo højt og helligt på sagde adios amigos og skiftede altså til Real Madrid.