3: Titlerne

Tre FA Cup-titler er, hvad han har bedrevet under tiden hos Arsenal. Det er ikke mange trænere, der kan præstere det med et så begrænset budget.

I 2014, da store dele af fanbasen råbte efter Wengers hoved, mens Arsenal kunne se mesterskabet glippe lige foran dem, vandt man sin første titel efter ni år med tørke. Det var FA Cuppen.

2: Traditionerne

Da Wenger tog over på Highbury i 1996, prissatte hans klubbens traditioner. Det var lige fra marmorhallerne, kunstudstillingerne og Herbert Chapmans arbejde.

“Der er en unik følelse omkring denne klub”, fortalte han sin ven David Dein. Det var også David Dein, der fik ham til at skifte Nagoya Grampus Eight ud med Arsenal.

Wenger bliver måske gjort grin med, men journalisten Amy Lawrence kommenterede følgende om den franske træner.

“Han tager klubbens image meget seriøst. Han ved, at Arsenal er berømt og berygtet for at gøre tingene på en bestemt måde.”

Hans rolle i skabelsen af nogle af de mest imponerende øjeblikke i klubbens historie vil altid være en integreret del af Arsenal.

Blandt andet kan nævnes The Double, som han vandt i 1998, med en blanding af ligefrem engelskhed og fransk sofistikation. Den anden The Double under Wengers trænerperiode, som kom i 2002, da klubben vandt mesterskabet på Old Trafford.

Og så må man jo ikke glemme den sæson, hvor Arsenal – bogstavelig talt – var uovervindelige. Det var i 2003/04-sæsonen. Wengers tropper tabte ikke en eneste ud af de 38 kampe i landets bedste række.

1: Hans rivalopgør med andre trænere

I de seneste sæsoner har flere kameraer under flere Arsenals kampe zoomet ind på Wenger, når han har haft besvær med at lyne sin jakke, når han har smidt drikkedunke i ren og skær raseri, og ikke mindst, når han har haft sine diskussioner med Alan Pardew og José Mourinho.

Men intet i engelsk fodbold kommer nogensinde til at overgå hans rivalisering med Manchester United-legenden Sir Alex Ferguson.

Det var et aggressivt og teatralsk forhold, men samtidig med en dyb bunke respekt bag sig. Wengers skærmydsler med Fergie gav engelsk topfodbold en kant, man aldrig havde set før eller siden.

Arsenals opgør mod Manchester United skuffede aldrig, og det gjorde den verbale udveksling mellem de to trænere så sandelig heller ikke.

Da Alex Ferguson i 2002 udtalte, at han mente, Manchester United havde det bedste hold i Premier League, kom Wenger med følgende kommentar, som blev ret berømt:

“Alle tror, de har den kønneste kone i verden.”

Vi ved ikke med jer, men vi kommer da i hvert fald til at savne Wenger i Premier League.