3. Ruben Sosa

Ruben Sosa er en af de lidt ældre spillere på listen, men det gør det ikke mindre specielt, at han også fik sin fodboldopvækst i Danubio FC. Det betyder bare, at klubben har haft gang i noget specielt med de unge spillere i mere end en generation. I starten af 1980’erne blev Sosa en del af førsteholdet i Danubio FC og hans præstationer fik han til Europa.

Kampe for Real Zaragoza i La Liga og Inter i Serie A er højdepunkterne i hans karriere. Og så lige at vinde Copa del Rey og UEFA Cuppen. Desuden vandt han også Bundesligaen med Borussia Dortmund og deltog ved fire Copa America-slutrunder og 1990 VM-slutrunden med Uruguay.

2. Alvaro Recoba

Den venstrebenede kantspiller og offensiv midtbanespiller Alvaro Recoba betragtes også i dag som en af de absolut bedste dødboldspecialister. Hans dødbringede venstreben har scoret mange mål og lagt op til mindst lige så mange. Han var Danubio FC-spiller som senior  i en enkelt sæson fra 1994 til 1995. Herefter røg han til Nacional for at blive købt af Inter i 1997.

Nu var han kommet til Europa og de store ting skulle udrettes. Det tog dog sin tid for Recoba er finde sig til rette. Han blev således udlånet sæsonen efter til Venezia, fordi Inter på daværende tidspunkt ikke kunne bruge ham. Han kom dog tilbage til Inter seks måneder senere og blev siden en af de bedste i klubbben historie. Han forlod først Inter i 2007. Og med det med to Serie A-titler, to pokaltitler og en UEFA Cup-triumf i bagagen. Imponerende.

1. Edinson Cavani

Selvfølgelig er Edison Cavani med på listen. Og selvfølgelig er han nummer 1. Den uruguyanske landsholdsspiller en af de absolut bedste spillere nogensinde fra landet. Med over 270 mål i alle turneringer siden han kom til Napoli i 2007 betragtes han som en vaskeægte legende i Danubio FC.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Han tilbragte 18 måneder cirka på førsteholdet efter han i 2000 blev en del af truppen efter at have arbejdet sig op gennem ungdomsrækkerne som 13-årig. Herefter købte Palermo ham som 20-årig og siden er resten historie. Sidste sæson nettede han svimlende 40 gange for PSG og der er ikke noget, der ser ud til at stoppe ham i den kommende sæson. Han har vundet 14 titler i alt, herunder fire Ligue 1-titler på de sidste fem sæsoner.