Joao Mario er skiftet til West Ham United på en lejeaftale gældende resten af denne sæson fra italienske Inter Milan. Den 25-årige portugiser er David Moyes’ første indkøb. Han vil bære trøje nummer 18. Her er ni ting, du måske ikke vidste om midtbanespiller.

João Mário. (Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

1: Hans fulde navn

Joao Mario bruger som de fleste portugisere et forkortet navn. Hans fulde navn er Joâo Mário Naval da Costa Eduard.

2: Flotte bemærkelser som ung

Ved U/17-EM i 2010 præsterede Portugal ikke ret godt. Således blev landet, Ronaldo er fra allerede slåt ud i gruppespillet. Dette stoppede dog ikke den unge Joao Mario. Den dengang 17-årige midtbanespiller blev kåret til årets hold på trods af den hurtige exit.

3: Gennembruddet

Som 19-årig blev Joao Mario stjernen på Sporting Lissabons andethold i den næstbedste liga i Portugal. I 2012/13-sæsonen blev det således til 11 oplæg i 31 kampe for den unge Mario.

4: Den internationale scene

I oktober 2014, da Mario var 21 år, blev det til debut på Portugals landshold. Han blev i anden halvleg skiftet ind i stedet for ingen ringere end Cristiano Ronaldo. Portugal tabte dog 2-1 i en venskabskamp mod Frankrig i Paris.

5: Medaljer til Mario

Kalenderåret 2015 blev et af de bedste år for Mario. I hvert fald, hvad angår klubregi. Midtbanespilleren var en del af det Sporting-mandskab, der hentede guld i både den portugisiske pokalturnering samt supercuppen – hans hidtil eneste to medaljer i klubregi.

6: Behjælpelig for U/21

Joao Mario hjalp Portugal med at blive nummer to ved U/21-EM i 2015. I finalen mod Sverige blev portugiserne dog besejret.

7: Assistkongen

Når det kommer til at skabe mål, er Mario simpelthen intet mindre end fremragende. I løbet af karrieren er det blevet til mere end 50 oplæg, heriblandt 12 for Sporting Clube de Portugal i 2015/16-sæsonen.

8: International hæder

Joao Mario har bevist sit værd på højeste niveau. Han spillede alle syv kampe, da Portugal i 2016 blev Europamester.

9: Det ligger i generne

Midtbanespillerens storebro, Wilson Eduardo, spiller angriber for den portugisiske klub Braga. Han har også optrådt på Portugals U/21-mandskab.