Der står fredag på kalderen og det betyder, at Premier League endnu engang byder på spændende opgør. Denne weekend tages der hul på 30. runde af den engelske top liga. Det betyder, at holdene lørdag eller søndag skal spilles deres 9. sidste kamp i denne sæson.
Med Chelsea’s uafgjort i sidste weekend mod Southampton, er afstanden ned til de resternede hold blevet en smule mindre. 6 point er det eneste der adskiller Manchester City fra en 1. plads og med 9 kampe igen, er det stadig muligt. Med kun 4 point mellem 2. og 5. pladsen må toppen siges at være tæt i den sidste fase. Her et optakts information til 4 af lørdagens kampe:

 

Manchester City – West Bromwich Albion

Man. City tager hjemme imod West Bromwich som på det seneste har vist sig stærke defensive på udebane. De har indenfor de seneste 5 udebane kampe kun tabt en, og haft 4 uafgjort. City er ganske vist på hjemmebane, men som de engelsk aviser beskriver det, så kan City lider af “tømmermænd” efter det skuffende  exit i Champions League. Derudover sidder tabet af 3 point til Burnley sidste lørdag også tungt på skulderne.
Både Betfair, Bet 365 og Ladbrokes gør dog stadig Man. City til stor favorit.

 

Newcastle Untied – Arsenal FC

Arsenal har et stort arbejde foran sig, når de, selv efter en flot præstation i tirsdag, må se sig slået ud af verdens bedste holdturnering. Nu skal de på udebane forsvare deres Premier League top position, hvor der ikke er plads til en dårlig dag. Newcastle er i en dårlig periode med 3 tabte kampe ud af de seneste 4, som de vil gøre alt for at vende rundt på i lørdagens hjemmebane kamp. Arsenal skal derfor bevare koncentrationen, hvis de vil forlade kampen med 3 point.
Betfair, Bet 365 og Ladbroke gør Arsenal til favoritter med 6 gange på en 2’er.

Southampton FC – Burnley FC

Burnley overraskede alle i sidste weekend, da de på hjemmebane besejrede Manchester City 1-0, og dermed tog 3 vigtige point fra det ellers stærke tophold. Derudover formåede Burnley at få 1-1 mod Chelsea. Southampton lavede samme nummer med Chelsea sidste weekend. Det er derfor to hold med fornyet selvtillid, der lørdag mødes i Southampton.
Burnley har stadig meget arbejde foran sig, hvis de vil blive i PL, mens Southampton ligger på en 6.plads med kun 6 point fra top 3 – Meget nærliggende har både Betfair, Bet 365 og  Ladbroke gjort Southampton til favoritter, men hvem ved, om Burnley kan gøre det umulige igen.

Stoke – Crystal Palace

De to hold ligger blot med 9 points mellemrum i tabellen og begge hold vil kæmpe til det yderste for de 3 point. Stoke har haft 4 gode uger med 3 vundne kampe og er i topform til morgen dagens opgør. Crystal Palace har også haft 3 gode uger med 2 sejre og er mindst lige så varm til kamp.
Stoke har hjemmebanefordel og her er de målfarlige – Stoke har siden jul scoret 8 mål på deres 5 hjemmebane kampe. Til gængæld har Crystal Palace formået at score 7 mål på deres 5 udebane kampe siden jul. Det lader derfor til, at kampen imorgen bliver en målrig en af slagsen.
Betfair, Bet 365 og  Ladbrokes er begge enige om, at Stoke på hjemmebane er favoritter, med omkring 2,15 igen og 3,8 igen på en udebane sejr til Crystal Palace.