Manchester City har altid været kendt for at spendere retarderet summer på alverdens superstjerner, når transfervinduet har åbent igen. 

AF KRISTIAN PARIS

Efter en mindre imponerede debut sæson på Etihad Stadion for Pep Guardiola i Manchester City, rygtes det nu, at spanieren får en betydelig sum penge til at handle ind for til sommer.

Størstedelen af Manchester Citys mandskab er verdenssklasse stjerner, der blev  hentet af Manuel Pellegrini, da han var manager i klubben. Angiveligt mangler klubben alligevel bedre spillere for at blive seriøse udfordringer til titlen.

FBL-ENG-PR-SOUTHAMPTON-MAN CITY

Arsenals fantastiske nummer syv Alexis Sanchez er under radaren i Manchester City, ligesom Southamptons kaptajn Virgil van Dijk også er et transferemne. En anden spiller er Tottenhams eksplosive højreback Kyle Walker. Disse tre er nok de største transfermener for den spanske manager.

Den tidligere Barcelona og Bayern Munchen manager har også Monacos venstreback i tankerne, Benjamin Mendy, ligesom Manchester Uniteds Luke Shaw også er et muligt transferemne.

Men det beløb, der altså er givet til Guardiola og resten af staben ligger angiveligt på omkring 250 millioner pund, lige i omegnen af 2,5 millarder danske kroner. Noget af et beløb, men klubben er jo som sagt kendt for at bruge umulige summer på nye spillere.

Potentielle spillere som står til at forlade klubben, og som også kan indbringe klubben en betydelig sum, er spillere som Yaya Toure, Jesus Navas, Gael Clichy, Pablo Zabaleta, Bacary Sagna og Willy Caballero, der alle er ude af kontrakt til sommer.

Man City er helt nede på fjerdepladsen i ligaen med kun 64 point, det vil sige 11 point op til ligaens førsteplads fra Chelsea. Og med kun seks kampe tilbage i sæsonen er det god grund til bekymring, hvis ikke klubben formår at slutte i top fire.