Det er offentligt kendt, at Jose Mourinho og Juan Matas indbyrdes forhold ikke er hvad det har været. Det var nogle stridigheder i Chelsea, der gjorde, at Mata måtte forlade klubben, men nu er der kommet afgørende nyt i sagen om de to kamphaner. 

Af David Paris

Manchester Uniteds træner, gennem de sidste to sæsoner, Luis van Gaal, blev fyret for lidt under en måned siden, og erstatningen er allerede fundet. Jose Mourinho eller ‘The Speciel One’, som han også kaldes, skal være manager for ‘The Red Devils’. Tilgangen er egentlig en god nyhed for Manchester United og klubben som helhed, men for Juan Matas vedkommende er det et rent helvede.

Portugisiske Jose Mourinho og spanske Juan Mata var allerede oppe at toppes for to år siden, da de begge to var i London-klubben Chelsea, hvilket resulterede i, at den i dag 28-årige Mata forlod hovedstadsklubben til fordel for netop Manchester United for en sum på 350 millioner danske kroner.

Dengang var årsagen Mourinhos holdning til Matas spil på banen. Han fortalte dengang, at han ikke brød sig om Matas måde at spille kantspiller på. Mourinho var mere tilhænger af en hårdtarbejdende og løbevillig kantspiller, der kan lægge gode indlæg og også forsvare sig.

Mata er den komplet omvendte type, der egentlig måske er bedre egnet som offensiv midtbane. Såfremt han spiller kant, går han meget ind i banen og kan godt lide at lægge de afgørende afleveringer og bruge sin energi offensivt frem for defensivt.

Holdningen har ikke ændret sig

Ifølge den engelske avis, the Telegraph’s journalist Sam Wallace, har Mourinhos holdning ikke ændret sig, og det betyder formentlig, at Juan Mata ikke kommer til at få meget spilletid på kanten.

LONDON, ENGLAND - MAY 21:  Juan Mata of Manchester United celebrates scoring his team's first goal during The Emirates FA Cup Final match between Manchester United and Crystal Palace at Wembley Stadium on May 21, 2016 in London, England.  (Photo by Alex Morton - The FA/The FA via Getty Images)

Måske skal den spanske landsholdsspillers lægge billet ind på den offensive midtbane, eller 10’er-positionen, som den også hedder. Problemet er bare, at Mourinho angiveligt får i omegnen af  to milliarder til at forstærke truppen og det er derfor ikke utænkeligt, at han henter en ny verdensklasse offensiv midtbane udefra.