Zinedine Zidane nåede i sin tid som professionel fodboldspiller at optræde for storklubber som Real Madrid og Juventus, men han kunne også have tørnet ud for Manchester United. Sir Alex Ferguson havde dog andre planer, kan en tidligere United formand nu afsløre til den britiske presse.

(Photo by Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images)

Det afslører Uniteds tidligere formand for klubben, Martin Edwards. I 1996 havde Manchester United dog chancen for at skrive kontrakt med den dengang unge franske midtbanegeneral. Dengang tørnede han ud for Bordeaux i hjemlandet, hvor han havde tiltrukket interesse på baggrund af sine imponerende præstationer.

LÆS OGSÅ: CL-klub afslører: Vi forsøgte at hente Dembélé

Dengang var Zidane kun 24 år, men Alex Ferguson turde ikke hente ham til klubben, fordi han havde en anden spiller på den samme position.

Den spiller var ingen mindre end Eric Cantona, og Sir Alex Ferguson var derfor bange for, at det ville skabe splid, uro og interne stridigheder i truppen. Det fortæller den tidligere formand i klubben Martin Edwards til BBC.

Zidane skiftede som bekendt til Juventus i stedet for, og her kunne han nyde stor succes, inden han skiftede til den spanske kongeklub, Real Madrid, hvor succesen bestemt ikke blev mindre.

I VM 2006 blev han kendt blandt de noget yngre fodboldfans for at nikke Marco Materazzi en skalle, og videoklip fra finalen i Tyskland florerer stadig på de sociale medier den dag i dag.