Tilbage i februar skabte Messi og Suárez anledning til debat, efter de to målfarlige herrer i fællesskab scorede deres famøse “pass penalty” mod Celta Vigo. 

Af Frederik Andersen

Messi, som ikke ligefrem har statistikken med sig fra 11 meter pletten, stod klar til at sparke endnu et straffespark for FC Barcelona. Men istedet for at skyde spillede han bemærkelsesværdigt nok bolden til siden, hvorefter Suárez uden problemer kunne scorer på en chanceløse Celta-målmand.

Det alternative straffespark var ifølge nogle intet mindre end genialt, mens andre var knap så fornøjede. De syntes, at det var respektløst overfor Celta Vigo.

(Foto af Albert Llop/Getty Images)

(Foto af Albert Llop/Getty Images)

Suárez har nu afsløret – selvom kombinationen synes at være blevet udført til perfektion – at det ikke helt gik efter planen. Rent faktisk var det slet ikke meningen, at Suárez skulle have sparket bolden i nettet. Det skulle have været Neymar.

En langsom gengivelse afslører, at både Neymar og Suárez styrtede mod bolden, efter den var blevet afleveret. Den tidligere Liverpool angriber, Suárez, nåede den simpelthen bare først.

Tidligere på ugen blev en video filmet med F2 Freestylers udgivet på Youtube. I videoen bliver Suárez spurgt om, hvad idéen med straffesparket egentligt var.

Inden Suárez når at svare, afslører holdkammeraten Marc-Andre Ter Stegen, at det slet ikke var meningen, at Suárez skulle have været involveret.

“He wasn’t involved”

Således lød det fra den tyske målmand, hvorefter Suárez bekræftede hans udtalelse.

(Foto af Albert Llop/Getty Images)

(Foto af Albert Llop/Getty Images)

Suárez har i den grad haft næse for mål i indeværende sæson. 37 mål er det blevet til i liga sammenhæng, hvilket gør ham til topscorer.

Med kun 38. spillerunde tilbage fører Barcelona La Liga med 88 point. Real Madrid og Atletico Madrid følger tæt efter med henholdsvis 87 og 85 point.