Når Europa League-finalen løbe af stablen i aften, er det en duel mellem Manchester United og Ajax, men samtidig også et opgør mellem to af Europas hotteste angribere lige nu. Danske Dolberg mod engelske Rashford. Hvem vinder? 

Af David Paris 

Jose Mourinhos mandskab, Manchester United møder i aften Peter Bosz’ Ajax-hold i Europa League-finalen i Sverige i Stockholm Friends Arena. Det er Manchester Uniteds mulighed for at hive sæsonens første trofæ hjem og spillerne vil derfor gøre alt, der hvad der kræves.

Det er dog ikke blot en kampen mellem to af Europas største klubber. Marcus Rashford mod Kasper Dolberg. Det er to af Europas hotteste navne lige nu, og de spiller på hver deres hold. Hvem vinder? Vi fremlægger her alle tal og statistikker og så kan du selv give et bud på, hvem du tror løber med titlen.

Marcus Rashford

2016-17-sæsonen har ikke været helt så målrig for Marcus Rashford som man måske havde turde håbe på. Den engelske angriber har nettet 11 gange i 29 kampe. Han har lavet 5 assists og er kun startet inde i seks af de førnævnte 29 kampe. Gennem hele sæsonen har han stort set været andetvalg bag Zlatan Ibrahimovic, men i Europa League har han virkelig vist sit værd. Med et mål i kvartfinalen mod Anderlecht og endnu et i semifinalen mod Celta Vigo har den kun 19-årige angriber gjort sig positivt bemærket.

(Photo by Mark Runnacles/Getty Images)

Det primært hans fart og gode skud, der generer modstander-holdets forsvarsspillere og det er formentligt også sådan Mourinho kommer til at bruge ham i aften. Rashfords højst målte speed er 35,21 km/t.

Brug piletasterne herunder, hvis du vil læse statistikker og tal om Kasper Dolberg