Den franske midtbanespiller N’Golo Kante har netop vundet prisen som årets spiller i Premier League og folk må derfor betragte ham som en næsten komplet fodboldspiller. Han træner, Antonio Conte, mener dog noget andet og fortæller om, at Kante stadig kan forbedre sig på et parameter i fodboldspillet. 

Af David Paris

Med skiftet til Leicester City og Premier League i 2015 indledte den daværende næsten helt ukendte N’Golo Kante, starten på et storslået eventyr, som til syneladende ingen ende vil tage. I sin første sæson vandt han Premier League og på grund af sin præstationer på banen var i han sommerens transfervindue en eftertragtet herre. Titelaspiranterne fra Chelsea endte med at løbe med underskriften på den tidligere Caen- og Boulogne-spiller.

Nu er Chelsea så også meget tæt på at vinde det engelske mesterskab og bliver dét en realitet, bliver Kante, den første spiller i Premier League nogensinde til at vinde mesterskabet to år i træk med to forskellige klubber.

Derudover blev han i mandags udnævnt som officiel vinder af PFA Player of the Year for 2016/17, som bestemmer den bedste spiller i Premier League i år. Af andre spillere nomineret var blandt andet Zlatan, Hazard og Harry Kane.

Det er første gang siden 1990, at en defensiv midtbanespiller, som er Kantes position på banen, har vundet den titel som den. I 1990 var den Manchester Uniteds Roy Keane, der løb med prisen og det siger noget om, hvilket niveau der skal til.

På trods af dette er der dog stadig en ting, som 26-årige Kante kan forbedre. I hvert fald hvis man spørger hans træner Antonio Conte, der siger følgende om spilleren: “N’Golo er ung, så han kan forbedre sig en masse endnu. Når du ankommer til et godt hold som Chelsea, er det meget svært at forsøge at snakke til de andre spillere på banen samtidig med at lede holdet.

Jeg tror, han er en stille leder og en leder på banen ved vise, hvordan det skal gøres. Han er ikke den type spiller, der kan lide at tale højt på aben.”