LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 23:  Mikel Arteta celebrates the 2nd Arsenal goal, scored by Mathieu Flamini during the Capital One Cup Third Round match between Tottenham Hotspur and Arsenal at White Hart Lane on September 23, 2015 in London, England.  (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Arsenals Mikel Arteta fejrer mål under Capital One Cup-kamp mod Tottenham Hotspur. London, England. (Foto Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images).

The Gunners er på andenpladsen inden aftenens opgør mod Southampton. Serielederne fra Leicester tabte vigtige point mod Liverpool og med en sejr i aften, kan Londonmandskabet sætte sig på førstepladsen i Premier League.

Midtbanespilleren Mikel Arteta har leveret nogle kommentarer til klubbens hjemmeside:

”Der er meget optimisme i øjeblikket og du kan føle det i truppen, på stadion og på træningsanlægget med spillerne, men vi er nødt til at være realistiske. Der er mange titelbejlere så vi må levere på topniveau.”

Arteta nævner herefter at fremtidig succes handler om fokus:

”Vi har måtte kæmpe med en del skader på det seneste men vi har formået at stå sammen og lukke munden på vores kritikere. Vi er i en god position, vi vil det virkelig og er opsat på at gå hele vejen for en Premier League titel. Vi ved vi har kvaliteterne til at gøre det og vi ønsker at gøre det, så vi behøver at bevare vores fokus”

Aftenens modstander, Southampton, har ikke vundet fem kampe i træk, men det giver Arteta ikke meget for:

”De har nogle udfordringer men det er et meget vanskeligt sted at tage point. Det har vi oplevet de seneste år, hvor vi ikke har formået at vinde der. De har nogle kvalitetsspillere og på et tidspunkt vil de vende skuden. Vi ønsker dog ikke det bliver lørdag, så vi er nødt til at være klar. Vi har tre hjemmekampe efter lørdagens kamp, så vi må vinde denne her”.