Munir El Haddadi of FC Barcelona during the Joan Gamper Trophy match between Barcelona and AS Roma on August 5, 2015 at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain.(Photo by VI Images via Getty Images)

FC Barcelona’s Munir El Haddadi viste sig flot frem i aftenens opgør på Camp Nou. Barcelona, Spain.(Foto VI Images via Getty Images).

Onsdag aften var der dømt ujævn kamp i den spanske pokalturnering, Copa del Rey. FC Barcelona tog imod gæsterne fra Extremadura i Vestspanien, CF Villanovense.

David besøgte Goliath

Med andre ord var det de nuværende ligalederne og regerende Champions League mestre mod deltidsprofessionelle fra bunden af Segunda B, Spaniens fjerde bedste fodboldrække. Større niveauforskel på papiret ses det sjældent i moderne topfodbold.

Selvom den første kamp i Villanueva de la Serena endte uafgjort 0-0 stillede FC Barcelona op med en reservespækket trup med mange unge spillere som Munir, Sandro, Gumbau og Aitor. Særligt de to førstnævnte skulle sætte deres præg på kampens forløb.

Flotte langskudsmål

Der var ikke spillet mere end 4 min. af kampen da Dani Alves prøvede sig på et godt langskud uden for feltet. Villanovense’s målmand, José Fuentes, fik fingrene på, men havde ikke kraft nok i pareringen og bolden gik i mål. Uheldigt for gæsterne og 1-0 til storfavoritterne.

Hjemmeholdet var i konstant bevægelse og det gav udbytte efter 21 minutter. Igen var det udeholdets målmand der tog sig uheldigt ud. En grov fejlaflevering inde i feltet endte i fødderne på en kviktopfattende Sandro som sikkert kunne sende bolden imod det lange hjørne. 2-0 til hjemmeholdet.

Nogle minutter senere skete det få på forhånd havde regnet med. Villanovense spillede sig frem i banen og da bolden endte for fødderne af Juan Guarnido kanonerede han resolut bolden ud i sidenettet uden for Barca-målmand Masip’s rækkevidde. Flot mål af gæsterne og en optimistisk 2-1 reducering til udeholdet.

Sandro Ramirez of FC Barcelona during the Joan Gamper Trophy match between Barcelona and AS Roma on August 5, 2015 at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain.(Photo by VI Images via Getty Images)

Sandro Ramirez var med sine tre scoringer kampens højdepunkt. Barcelona, Spain. (Foto VI Images/Getty Images).

Opvisning af Barca-talenterne Sandro og Munir

Glæden for de grønblusede var dog kortvarig. Kort efter gæsternes reducering var Sandro igen på rigtig plads. Det unge Barca-talent, Aitor, lagde fint bolden i fødderne på Sandro, der med et par hurtige træk kom fri af sin direkte modstander og fladt skød bolden under målmanden og ind i nettet. 3-1 til Barca.

Kort efter halvlegen, i det 50. min., kunne Munir hoppe højest på et tidligt indlæg fra franske Mathieu. Munir placerede bolden helt nede ved stolpen og målmanden var chanceløs. 4-1 og nu så det for alvor sort ud for gæsterne.

I det 69. min. kommer Barca godt fri på højrekanten. Adriano spillede Samper fri mod baglinjen, som lagde bolden ind i feltet – den blev rettet af og landende hos Sandro som med en enkelt berøring hurtigt fik den under kontrol og halvflugtede den ind i netmaskerne med venstreskøjten. 5-1 til Barca.

Straffesnyd og hælspark

Blot 2 min. senere så Bartra ud til at blive snydt for et straffe. Han prikkede bolden væk fra målmand Fuentes, som ramte Bartra der faldt til jorden men hurtigt var oppe igen. Bolden gik dog ud over sidelinjen og dommeren dømte målspark. Det lignede et straffe til hjemmeholdet.

Få minutter senere var Villanovense for en gang skyld oppe i modstanderens felt og det var for alvor tæt på en scoring til udeholdet. Et indlæg fra højre var få skostørrelser fra at ende inde bag Masip, men bolden gik  forbi både mænd og mål.

Kort efter var bolden stukket til Sandro i modsatte ende af banen. Målmanden kom ud, men Sandro lavede et frækt hælspark tilbage mod Munir som enkelt kunne sætte den i et frit mål. 6-1 til Barca og tilskuervenlig fodbold af de to unge stortalenter, som for alvor viste sine kvaliteter frem i aftenens kamp. Om end på en billig baggrund mod et segunda B hold.

10 min. før tid måtte Mathieu udgå fra kampen, og Luis Enrique valgte at spille de sidste minutter med 10 mand.

Aftenens detalje

Aftenens detalje stod Munir for, da han modtog en vanskelig høj bold helt ude på sidelinken. Han hoppede op, tæmmer den med brystet og lopper den over Villanovense forsvarsspilleren og løber forbi forbi. Aktionen ville selv Neymar være stolt af.

Neymar som sad på bænken med andre profiler som Suárez og Iniesta. Men Villanovense formåede aldrig at presse hjemmeholdet så det blev nødvendigt med ’et ekstra gear’. Særligt Sandro og Munir var baggrunden for dette.

Alt i alt en livlig og tempofyldt kamp der dog aldrig pegede mod at David for alvor skulle drille Goliath. Dertil var niveauforskellene i fysik, hurtighed og teknik trods alt for store og FC Barcelona sikrede sig videre avancement i pokalturneringen.