Neymar er som bekendt blevet verden dyreste fodboldspiller nogensinde med en transfersum, der har overgået alles forventninger. Nu fortæller en gammel fodboldagent, at den tyske storklub Bayern München faktisk kunne have købt den driblestærke brasilianer for kun 30 milioner kroner. 

Af David Paris 

Nye kilder afslører, at den tyske storklub Bayern München kunne have købt, hvad der i dag er verdens dyreste fodboldspiller, nemlig Neymar, tilbage i 2010 for kun, hvad der svarer til 180 millioner danske kroner. Det skriver det engelske medie Goal.com.

Den i dag 25-årige professionelle fodboldspiller Neymar skiftede for ikke lang tid siden den spanske storklub, Barcelona, ud med græsgange i den franske hovedstad, nemlig Paris Saint-Germain. Neymar skiftede til klubben for at komme fri af Lionel Messis skygge og prisen var 1,6 milliarder kroner. Det var PSG altså villige til at betale. Men faktisk kunne Neymar slet ikke være havnet i Barcelona i første omgang.

Den kroatiske fodboldagent Predrag Racki hævder nemlig, at Bayern München afviste at købe Neymar i 2010 for 180 millioner kroner, selvom de fik tilbuddet. Han fortæller følgende:

“Det var januar transfermarked i 2010, da Danny Budimir fra Golden Goal Sports & Marketing agenturet i Chicago kontaktede Neymars agent Wagner Ribeiro. 
Og på samme tid, med hjælp fra min ven Giovanni Trapattoni, arrangerede jeg et møde med Bayerns direktør for fodbold Christian Nerlinger. På det tidspunkt var Neymar 17, men du vidste allerede, at han var førsteklasses, god teknik, gode færdigheder … han var kun langt tyndere end han er i dag. Det var forskellen. 

“Jeg mødte Nerlinger i München efter at have talt med ham to gange over telefonen. Han fortalte mig, at de var klar over, hvem Neymar var, en af verdens største talenter, men fastholdt prisen, der var 130 millioner. Med bonusser op til 180 millioner kroner. 
Nerlinger fortalte mig, at de fortsat ville følge ham, men at Bayern ikke var villige til at give så mange penge for en spiller, der endnu ikke var 18 år. “