Der blev tirsdag aften spillet kamp på Stamford Bridge. Overfor hinanden stod Chelsea og Barcelona. Gårsdagens kamp vil blandt andet blive husket for, at det for første gang lykkedes Lionel Messi at overliste en Chelsea-målmand. Til det skulle han bruge ni forsøg. Men også en anden spiller kan lune sig ovenpå 1-1-resultatet. Det er nemlig den brasilianske Willian, der nu er stolt etter på en vanvittig liste, der rummer en helt særlig statistik.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images,)

Den brasilianske offensivspiller var en af målscorerne i mødet mod Barcelona, og hans evne til at sparke bolden ind langt udefra blev endnu engang brugbar for hans hold, Chelsea.

Med målet er Willian nu farligere fra distancen end både Cristiano Ronaldo og Neymar, hvis man kigger på hans Champions League-karriere i løbet af hans tid hos Chelsea.

Den brasilianske landsholdsspiller ankom til London-klubben i sommeren 2013. Siden da har han optrådt for klubben i flere end 30 europæiske kampe. Han har altid været en farlig trussel for modstandernes forsvar.

Særligt har han været særdeles skarp, når det gælder skud uden for feltet. Med hans seneste mål mod FC Barcelona, som var 18 meter udefra, er han nu røget til tops på en liste, der er værd at notere sig.

Undervejs i kampen havde Willian allerede sendt adskillige forvarsler af sted mod Marc-André ter Stegen og resten af Barcelonas defensiv.

To forsøg fra den 29-årige brasilianer alene i første halvleg ramte nemlig træværket, men der blev altså stadig tilladt plads til den vævre brasilianer på banens sidste tredjedel.

Hurtige fødder og hede sambarytmer tillod at han kunne rette sigtekornet mod mål, da der var gået en time. Hans mål sejlede forbi en chanceløs tysk målmand.

Lionel Messis første mål mod Chelsea udlignede hurtigt Willians mål til 1-0, men The Blues var i store dele af kampen presset langt tilbage på egen banehalvdel.

Der er brug for alle mand og hjælp fra træværket, når Chelsea på Camp Nou skal forsøge at avancere sig til kvartfinalerne i Europas fornemmeste turnering, Champions League. Især nu, hvor der er blevet lukket et udebanemål ind på Thibaut Courtois.