Den nigerianske angriber, Oke Akpoveta, var en del af det Brøndby-hold, som sejrede i Horsens på sidstedagen i sæsonen 2012/2013 og dermed lige akkurat undgik nedrykning.

Brøndby-holdet fotografet før kampen mod Omonia Nicosia. [Getty Images]

Opholdet i Brøndby blev dog aldrig en succes for den unge Akpoveta, der skrev kontrakt med klubben fra Vestegnen den 9. august 2011.

Under en måned senere pådrog han sig en alvorlig knæskade i en reservekamp, og var derfor ude resten af sæsonen.

  • Det er klart, at tiden i Brøndby ikke var den bedste i min karriere, da jeg blev skadet en måned efter kontraktunderskrivelsen og var ude i 11 måneder. Jeg arbejdede meget hårdt for at komme tilbage på holdet, men det belønnede sig ikke rigtigt.

 

  • Selvfølgelig fik jeg lidt spilletid, men det gik ikke som planlagt og i den tid havde Brøndby store problemer og vi rykkede næsten ned. Derfor tænkte jeg, at det var bedst for mig, hvis jeg forlod klubben og fik spilletid et andet sted, udtaler Oke Akpoveta til 3point.dk.

 

  • Efter jeg fik min kontrakt med Brøndby ophævet, så fik jeg et opkaldt fra en ny agent. Han spurgte mig om jeg ville spille i Aserbajdsjan og jeg sagde ja, da jeg havde behov for at få noget spilletid. De tilbød mig en kontrakt på 18 måneder, men jeg fortalte dem, at jeg gerne ville starte med seks måneder, så jeg kunne se, om det var noget, som jeg kunne lide.

 

  • Min tid i Aserbajdsjan var ok, da jeg startede inde hver gang og tjente rigtig gode penge. Grunden til at jeg forlod landet var, at jeg fik ondt i knæet på grund af alle de kunstbaner, som der blev spillet på.

Ifølge brondbystats.dk blev det til 20 kampe i Brøndby IF for Oke Akpoveta i Superligaen, dog uden at score.