Den engelske målmand Jack Butland fortæller, at han vil være førstevalg på det engelske landshold og ser Joe Harts skade som en mulighed for at opnå drømmen. 

Af David Paris

For præcis et år siden havde målmand Jack Butland kun startet inde i to Premier League-kampe for Stoke City. De fleste lørdage gik med at sidde på bænken og se det daværende førstevalg Asmir Begovic.

Siden da har den unge målmands karriere taget en anden drejning og nu er han, sammen med Fraser Forster, en tæt udfordrer til Joe Harts startplads mellem stænger på Englands landshold. 23-årige Butland fortæller, at det eneste han mangler, er et sted, hvor han kan vise sig frem. Det han har fået med fast spilletid i Stoke City og nu er det bare et spørgsmål om tid, før en større klub kommer på banen.

“At udfordre Joe Harts position er det jeg ønsker at gøre, men så er Forster kommet tilbage og holdt seks clean sheets. Det er dejligt at se, at de andre klarer sig så godt og at være en del af en trup, der er så konkurrencedygtig. Det er et miljø, vi trives i og forhåbentlig kan det give os mulighed for at lukke forspringe til Joe Hart,” fortalte Butland til den engelske avis The Telegraph.

butland

Butland talte eftersigende med Hart lige efter skaden og der er tydeligvis en enorm respekt målmændene imellem, selvom de konkurrer mod hinanden på højt internationalt niveau.

“Jeg ønskede ham det bedste, og det er bestemt ikke rart at se en medspiller , og nogen jeg har kendt i lang tid og kommer godt ud af det med, komme til skade.”

“Jeg håber bare det ikke er for slemt og at han snart kommer tilbage. Alle har respekt for hinanden, fordi det er en hård position at spille på banen. Men nu da han ikke er her, er det en lille smule anderledes,” sluttede målmanden.

Læs også: Hummels: Jeg skal finde ud af hvad jeg gerne vil

Læs også: Neuer: Jeg er sulten efter titler