Arsenals målmand Petr Cech ser snart ud til at slå en år-gammel Premier League-rekord. Efter kun få måneder i Arsenal er det særdeles imponerede, at Cech nærmer sig den prestigefyldte rekord.

Arsenals bagerste mand, målmand Petr Cech, kom til London-klubben i sommers og er en af de væsentligste årsager til, at klubben ligger placeret som nummer to i Premier League. The Gunners, som klubben også kaldes, har overrasket med en god sæsonstart og solide præstationer mod topholdene. Holdet ligner en seriøst titelaspirant og det kan de blandt andet takke tjekkiske Cech for.

Læs også: Afsløret: Pep Guardiolas næste træner-job er…

Den tjekkiske landsholdsmålmand kom til Premier League i 2004 og siden er det blevet til ikke mindre end fire Premier League-titler og et enkelt Champions League-trofæ. Erfaring er ikke noget 33-årige Cech mangler, og måske kan netop den egenskab være med til at sikre ham tangeringen af rekord.

Skal slå 169

Rekorden handler om flest clean sheets i Premier League. Den tilhører lige nu den pensionerede målmand David James og lyder på hele 169 af slagsen. I skrivende stund er Cech på 167 rene bure, så kun sølle to kampe, med nul mål imod, skiller de to målmænd ad.

Indtil videre, i denne sæson, har Cech holdt målet rent fem gange i 10 kampe. Kun overgået af Joe Hart fra ligaens førerhold Manchester City og overpræsterende Boaz Myhill fra midterholdet West Bromvich Albion. De har begge seks af slagsen.

Læs også: Gavmildt: 10 fantastiske ting Ronaldo har gjort for andre folk

God mulighed for at tangere

Arsenals næste tre kampe i Premier League er mod Swansea, Tottenham Hotspurs og West Bromvich Albion. Kampene mod Swansea og West Bromvich Albion er kampe, som Cech og co. på papiret skal holde fra at score. Om de så også gør det, er en anden sag.