Manchester United og José Mourinho nærmer sig hinanden, men én meget unik ting gør, at forhandlingerne trækker ud. London-klubber ejer nemlig stadig brandet til navnet ”Jose Mourinho”.

The Special One. Foto:. AFP PHOTO / BEN STANSALL

The Special One. Foto:. AFP PHOTO / BEN STANSALL

Af Emil Plovgaard

Det var oprindeligt planen, at Mourinho allerede i går officielt skulle offentliggøres som Louis van Gaals efterfølger som Manchester United-træner, men nyheden lader stadig vente på sig.

Og det gør de på grund af noget så usædvanligt som rettigheder. Det hele skulle ellers være på plads allerede nu, og

Det er bestemt ikke en ny ting, at brand-rettigheder spiller en stor rolle i international fodbold, men lige netop i José Mourinhos forhandlinger med Manchester United, ser det ud til at forsinke ansættelsesprocessen en del.

For Chelsea ejer stadig rettighederne til at bruge ‘José Mourinho’ i kommercielle sammenhænge. Også selvom han har forladt klubben for knap et halvt år siden. Det betyder, at Chelsea stadig har rettighederne til at anvende Mourinhos navn i markedsføringsøjemed på alt fra parfumer til computerspil, hvilket naturligvis ikke huer United-lejren.

Det betyder nemlig, at de ikke vil kunne bruge Mourinhos navn i kommercielle sammenhænge, hvilket ellers er ret oplagt, når man annoncerer en ny træner. Og da Chelseas ejerskab strækker sig ind i det næste årti, faktisk helt frem den 31. marts 2025, er der lange udsigter for Manchester United til at kunne bruge deres – efter alt at dømme – kommende manager kommercielt.

Det forventes dog stadig, at Mourinho bliver United-træner, men hvordan United tackler problemet med rettighederne står endnu uklart.

Men faktisk kan nyheden om, at Chelsea stadig ejer de kommercielle rettigheder til José Mourinho, være blot et lille bump i de endelige skridt mod at gøre portugiseren til ny træner i Manchester.

José Mourinhos private sponsorater står nemlig heller ikke i overensstemmelse med Manchester Uniteds aftaler. Blandt andet har José Mourinho en sponsoraftale indenfor urverdenen med Hublot, mens Manchester United har med Bulova. Derudover har José Mourinho en kontrakt med bilfabrikanten Jaguar, medens United har med Chevrolet.

Læs også: Hiddink bliver i Chelsea: Vil hente to Chelsea-ikoner tilbage