Defensiv midtbanespiller – Ramires

Former Chelsea midfielder Ramires attends a training session with teammates at Jiangsu Suning FC in Nanjing, Jiangsu Province, China, February 18, 2016. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. THIS PICTURE IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. CHINA OUT.NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA.

Solgt år: 2015

Pris: 195 millioner kroner

Selvom Jose Mourinho og en række andre tidligere Chelsea-træneren aldrig har været den største fan af Ramires’ kunnen som fodboldspiller, er vi det her på redaktionen. Den brasilianske midtbanespiller er hurtig, god i pasningsspillet og så læser han spillet med bolderobringer tilfølge, som ingen anden. Vi forstod aldrig hvor han i sine sidste år i Chelsea fra 20010-2016 ikke spillede mere end han gjorde. Han er i dag 29 år og tjener de sidste penge i karrieren i den kinesiske liga for Jiangsu Suning.

Kevin De Bruyne – Central midtbanespiller

Serge Aurier og Kevin de Bruyne ses her i kamp om bolden. Foto: Getty Images

Solgt år: 2013

Pris: 154 millioner kroner

Man kan helt sikkert sige, at salget af Kevin De Bruyne i 2013 var blandt Chelseas største fejltagelser. Men grundlaget var egentlig okay. Den offensive midtbanespiller kom til London som kun 20-årig og var allerede dengand udråbt som et kæmpe talent. På grund af kæmpestjerner og drømme om mesterskaber fik den dengang unge belgier aldrig chancen på førsteholdet og man lejede ham derfor hurtigt ud – først tilbage til barndomsklubben Genk og siden Wolfsburg i den bedste tyske række.

Chelseas eksperter og trænere så på daværende tidspunkt ikke ud til at se noget større potentiale i De Bruyne og de solgte ham derfor til Wolfsburg i 2014. Året efter havde han scoret 10 mål og lavet et hav af assists. Manchester City købte ham og han er siden blevet blandt klubbens bedste offensive spillere.

Højre fløj – Andre Schurrle

Andre Schürrle jubler sammen med Julian Draxler efter en scoring i 1/16-finalerne mod belgiske Gent. Foto: Boris Streubel - UEFA/UEFA via Getty Images

Solgt år: 2013

Pris: 225 millioner kroner

Selvom den tyske fløjspiller Andre Schurrle så ihærdigt prøvede at slå igennem i Chelsea lykkedes det aldrig rigtigt. Skuffelsen var mest af alt en blanding af for lidt tillid fra træneren, dårlige præstationer og for mange andre gode spillere, som man hellere ville bruge. Blandt andet spillede Willian og Hazard rigtig mange kampe i stedet for Schurrle som blot sad på bænken.

Og  i 2014 ville tyskeren ikke mere. Han ville have fast spilletid under en træner, der tror på hans egenskaber. Han skiftede til Borussia Dortmund for 225 millioner kroner.

Venstre fløj Juan Mata

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 07: Juan Mata of Manchester United in action during the Barclays Premier League match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge on February 7, 2016 in London, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Solgt år: 2014

Pris: 315 millioner kroner

Juan Mata var med til at vinde klubbens første mesterskab i nyere tid og også til at løfte Champions League-pokalen. Han var kort sagt en elsket personlighed blandt The Blues’ fans og det kom som et chok, da Jose Mourinho udtalte, at han ikke kunne bruge ham, idet han ønskede spillere der arbejdede hårdere og løb flere kilometer i løbet af en kamp. Af den grund skilte den portugisiske træner sig af med ham i sommeren 2013 til ærkerivalen Manchester United for omkring 100 millioner kroner mere end det beløb som han blev købt for fra Valencia i 2011, nemlig 300 millioner kroner.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side