Villas-Boas fik sparket hos russiske Zenit i maj måned. Udover Zenit har han førhen trænet Chelsea, Tottenham og Porto. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Villas-Boas fik sparket hos russiske Zenit i maj måned. Udover Zenit har han førhen trænet Chelsea, Tottenham og Porto. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Han har været ledig på arbejdsmarkedet, siden han i maj måned blev fyret fra sit forhenværende job hos Zenit St. Petersburg. Der er selvfølgelig tale om den tidligere Tottenham-træner André Villas-Boas.

Nu er han så endelig på vej mod beskæftigelse igen, idet Villas-Boas er blevet tilbudt jobbet hos en kinesisk rigmandsklub ved navn Shanghai SIPG FC, hvor den tidligere svenske landsholdsstræner Sven-Göran Eriksson inden for de næste 48 timer, altså to dage, vil få det endelige spark.

Den kinesiske rigmandsklub har meget skuffende kun formået at hive en tredjeplads i land, hvilket er under al forventning for ejerne bag klubben. Derfor har de søgt mod nye alternativer.

Med sig får Villas-Boas en dansk assistent, idet Mads Davidsen netop har forlænget sin kontrakt for de kommende tre år.

Den portugisiske træner er dog netop nu også favoritkandidat til jobbet hos Inter, hvor Frank de Boer røg ud i kulden efter blot 85 dage i embedet. Dog ventes det, at Villas-Boas hellere vil til Kina af åbenlyse grunde, mens Guus Hiddink overtager managerrollen hos Inter.

Foruden stjernedrys på trænersædet har den kinesiske rigmandsklub også den brasilianske stjerneangriber Hulk i klubben. En anden brasiliansk angriber ved navn Elkeson, som er lidt mere ukendt for en dels vedkommende er dog også en målfarlig herre.

SIPG, som en del af Shanghai SIPG FC indeholder, står for Shanghai International Port, som til daglig driver den kinesiske klub, der altså i den netop overståede sæson endte som nummer tre i den øverste række i Kina.

Klubben røg i 2013 op i den bedste kinesiske liga, som den aldrig før havde været oppe i. Klubben spiller til daglig på Shanghai Stadium, som blev benyttet til fodbold under sommer-OL i Kina i 2008.