Det er ikke sjovt at være fan af AaB i øjeblikket. Den nordjyske klub har kun vundet 3 Superligakamp i 2017. En stor del af skylden tildeles, af fansene, den tidligere AGF-træner, Morten Wieghorst. Fredag kan han blive historiens dårligste AaB-træner, hvis holdet taber ude mod AC Horsens.

ODENSE, DENMARK – AUGUST 06: Morten Wieghorst, head coach of AaB Aalborg looks on during the Danish Alka Superliga match between OB Odense and AaB Aalborg at TREFOR Park on August 06, 2017 in Odense, Denmark. (Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images)

Mandag aften spillede AaB 1-1 med Hobro, og det betød samtidig, at holdet nu er uden sejre i ti kampe. Den dårlige formkurve er medvirkende til, at Morten Wieghorst er ved at sætte en kedelig rekord i klubben.

Med et nederlag til AC Horsens på fredag, overtager han nemlig den tvivlsomme ære af at være den historisk dårligste AaB-træner siden Superligaen blev grundlagt, bedømt ud fra hans pointhøst.

Wieghorst har stået i spidsen for nordjyderne i 18 superligakampe, og her er det blot blevet til 15 point. Et snit på 0,83 point pr. kamp. Én træner har dog gjort det værre som træner i AaB, og det er skotten Bruce Rioch, der blot hentede otte point i 10 kampe.

Men taber AaB i Horsens på fredag, så kommer Wieghorst ned på en pointhøst, der hedder 0,79 point pr. kamp og dermed altså 0,01 færre point pr. kamp end Bruce Rioch.

Morten Wieghorst har været ansat i AaB i otte måneder, siden ansættelsen den 2. januar 2017. Inden da havde han trænet AGF.