Christian Eriksen har netop scoret mod Anderlecht. [Getty Images]

Christian Eriksen har netop scoret mod Anderlecht. [Getty Images]

Den danske Tottenham-spiller, Christian Eriksen, har afsløret, at han var tæt på at skifte til den engelske klub Chelsea som teenager. 

Christian Eriksen overvejede det grundigt, og besluttede sig for at det var for stort et skridt op i forhold til hans udvikling.

Den danske landsholdsspiller skiftede til Tottenham fra Ajax for omkring 110 millioner danske kroner, og er gået fra at være et talent til at etablere sig til en af Tottenhams bedste spillere.

Den 23-årige midtbanespiller var i høj kurs, før Spurs besluttede sig for at sikre sig hans underskift. Mange klubber var interesseret i Eriksen under hans år i Ajax.

Blandt andet var han i perioder på prøve i store klubber som AC Milan og FC Barcelona, mens han spillede for Odense Boldklub, som han spillede for i tre år.

Eriksen nåede også at spille et par kampe for Chelsea, men besluttede sig for, at der var en alt for intens atmosfære i klubben i forhold til hvor han kom fra.

Eriksen udtaler selv:

Rasmus Falk og jeg – min barndomsven og holdkammerat i Middelfart og OB – var også på prøve i Chelsea. Jeg vendte tilbage næste år, og var nødt til at tænke på, hvad det var, jeg ville.

Jeg spillede tre kampe for U-18. Vi spiste sammen med førsteholdsspillerne, og det var ikke usædvanligt, hvis man mødte Didier Drogba eller José Mourinho.

Men alt var anderledes i forhold til Danmark. Det ville være et alt for stort skridt op for mig dengang.

Chelsea tilbød Eriksen en tredje prøveperiode, men danskeren afslog, og skiftede imidlertid til Ajax i 2008.

I Amsterdam scorede Eriksen 32 mål i 161 kampe, før han skiftede til Tottenham i 2013.