AF: EMIL PLOVGAARD

Danske Anders Lindegaard fik i går aftes debut for Burnley. The Clarets spillede 1-1 ude mod skotske Aberdeen. Den tidligere Manchester United-mand har ikke spillet en betydende kamp, siden han lukkede seks mål ind for Preston i en ligacup-kamp mod Newcastle i oktober 2016.

Anders Lindegaard Burnley

BRIGHTON, ENGLAND – DECEMBER 16: Anders Lindegaard of Burnley walks out to take a look at the stadium prior to the Premier League match between Brighton and Hove Albion and Burnley at Amex Stadium on December 16, 2017 in Brighton, England. (Photo by Steve Bardens/Getty Images)

Men da Nick Pope pådrog sig en skulderskade i Europa League-kampen mod Aberdeen, blev Lindegaard sendt på banen.

Han kunne dog ikke stoppe hjemmeholdets Gary-Mackay Steven fra at sende bolden i nettet fra straffesparkspletten. Han reddede dog et par vigtige bolde i anden halvleg, før Sam Vokes kunne udligne for gæsterne.

Lindegaard indrømmer over for Lancashire Telegraph, at han havde håbet på at starte inde, men udtrykker samtidig loyalitet til klubben.

– Jeg havde håbet på at starte inde, fordi Nick lige er vendt tilbage fra ferie, og Tom (Heaton, red.) er skadet.

– Jeg føler selv, jeg har haft en god sæsonoptakt. Jeg vil gerne spille hver kamp, men jeg er en loyal soldat for Burnley, og jeg er her på deres betingelser.

Burnley kan vende hjem til Turf Moor med et brugbart resultat i bagagen. Primært på grund af Sam Vokes’ udligning i det 80. minut.

Lindegaard: Ikke katastrofalt

– Det er ikke katastrofalt, det er et brugbart resultat, det er altid godt at få et udebanemål, siger den 34-årige Lindegaard til den lokale presse.

– Vi kunne have presset på for mål nummer to, men det er sjovt med disse europæiske kampe. Hver eneste kamp er anderledes. Dommerne håndterer tingene forskelligt i forhold til Premier League, og alle får nerver på. Disse europæiske kampe har en helt speciel tænding og følelse.

Det var en historisk aften for Burnley, som vender tilbage til europæisk fodbold for første gang i 51 år.