Egentlig er fodboldspillet på banen såre simpelt – det handler om at score flere mål end modstanderen. Det kan selv den afslebne kniv i skuffen nikke genkende til. Det vil sige, at langt de fleste mennesker kan spille fodbold uden en uddannelse og en studenterhue der trykker. Dog findes der nogle professionelle fodboldspillere, der på trods af indtægter i millionklasser fra verdens mest populære sport, alligevel har valgt at tage en uddannelse, som de højst sandsynlig får brug for, når de en dag lægger støvlerne på hylden.

Af David Paris 

Vi har, med inspiration fra det engelske medie Football Daily udarbejdet en liste over verdens klogeste og bedst uddannede professionelle fodboldspillere – og minsandten om ikke der er en dansk landsholdsspiller med på listen.

Juan Mata

mata

Den offensive midtbanespiller, der i skrivende stund har kontrakt med Manchester United, har faktisk både studeret idrætsvidenskab, markedsføring og journalist på universitetet og har sagt følgende om fodbold og uddannelse: “Jeg tror ikke, fodbold og uddannelse udelukker hinanden. Jeg fokuserer på min karriere, men nyder gerne andre ting, som min uddannelse for eksempel.”

Romelu Lukaku

LIVERPOOL, ENGLAND - DECEMBER 28: Romelu Lukaku of Everton in action during the Barclays Premier League match between Everton and Stoke City at Goodison Park on December 28, 2015 in Liverpool, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Den tidligere Chelsea-spiller er eftersigende uddannet inden for turisme-branchen og offentlige relationer og kan desuden også 5 sprog… Om det hjælper ham at kunne snakke med næsten alle verdens spillere på banen er måske en fordel – hvem ved…

Jean-Alain Boumsong

ATHENS, GREECE - OCTOBER 24:  Jean-Alain Boumsong of Panathinaikos FC reacts during the Greek Super League match against AEK Athens at the Olympic Stadium on October 24, 2010 in Athens, Greece. (Photo by Louisa Gouliamaki/EuroFootball/Getty Images)

Jean-Alain Boumsong er en fransk fodboldspiller, der senest spillede for den græske ligaklub Panathinaikos, men som altså nu er gået på pension. Han er uddannet matematiker og var igang med at uddanne sig som læge, da fodboldkarrieren i 2004-2005 tog rigtig fart.

Brug piletasterne herunder for at kommere videre til næste side