Diego Maradona

Maradona har også prøvet sig selv af som træner i flere klubber – blandt andet i hjemlandet, men også i Europa og i Asien – dog uden større held (Photo by Salah Malkawi/Getty Images for Soccerex).

De fleste kender Diego Maradona, og det er ligemeget på hvilken tid han spillede. Han er kendt for mange ting – både på og uden for banen, men den argentinske angriber vil blandt andet blive husket for at have scoret med ‘Guds hånd’ i en international kamp for hjemlandet. Han var dog også en fantastisk fodboldspiller – det kan man ikke tage fra ham. Han bliver i dag betragtet som en af de absolut bedste angribere og målscorer i fodboldens tid. Han var anfører på både det italienske hold og på klubholdet, Napoli, i den italienske Serie A. Med dem vandt han to italienske mesterskab og klubbens eneste europæiske titel i 1989. Få karakterer som Maradona har sat deres aftryk i en sådan grad, som Maradona har gjort på sine omgivelser. Han var, og er stadig, en karakteristisk herre med et tidligere narkotika-misbrug og voldsdomme – det har han kunne bruge i sit arbejde med unge mennesker og det måske netop det, der på trods af problematikkerne om Maradona – der gør ham til en fantastiske fodboldpersonlighed, som vi ikke ville undvære.

Roy Keane

 

Roy Keane kunne have haft en enkelt sæson mere for Manchester United som anfører på cv’et. Han var dog skadet, men sæsonen efter kom han stærkere end nogensinde tilbage og den endte da også med en ‘Treble’ til Sir Alex Fergusons mandskab i 1998-99-sæsonen. Her var den engelske midtbanespiller Roy Keane så anfører og han var blandt de vigtigste spillere på det alt-vindende The Red Devils-hold. Ærgerligt for ham så missede han faktisk finalen i Champions League, fordi han havde fået et dumt gult kort mod Juventus i semifinalen, men det holdte ham ikke fra at være anfører for 11 startende på banen i finalen. Han var heftig tilstede på tribunerne og var også med til taktik-oplægget og med til at piske en vinder-stemning ind i spillerne. Han var en vaskeægte anfører, der ville gøre alt for at vinde og som altid opfrede sig selv før alle andre. En beundringsværdig fodboldspiller, som for altid vil sidde fast i Manchester United-fasenes hjerter.

Paolo Maldini

De fleste kan nikke genkendende til Paolo Maldinis navn og det er bestemt ikke uden grund. For selvom han for længst har lagt støvlerne på hylden, så lever Maldini-ånden stadig videre i hans et og alt – klubben AC Milan fra den bedste italienske række; Serie A. Den gode forsvarsspiller brugte mere end 25 år i AC Milan og han tvivlede aldrig nogesinde på klubben, dens trænere og holdet som helhed. Inden Maldini blev kaptajn havde han allerede vundet 10 titler med holdet, herunder tre Champions League-titler. Han fik bindet i 1997 og var kaptajn til sin pension i 2009. I mellemtiden var han også anfører for det italienske landshold fra 1994 til 2002. Maldini står stadig som den absolut største forsvarsspiller i verden for mange AC Milan-fans og i klubhuset i klubben snakkes der stadig om hans præstationer og hans gode anførerrolle.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side