Nr. 2 Diego Maradona

For ti år siden ville ingen være i tvivl… Den bedste spiller igennem historien er argentiner og hedder Diego Maradona! Men så kom der som bekendt en anden lille argentisk troldmand ved navn Messi. Det var dog ikke helt nemt at vrage Diego fra førstepladsen. For den nu 55-årige lille mand på bare 1,66 meter var en absolut kæmpe på fodboldbanen.

Sport, Football, 1986 Football World Cup, Mexico, Quarter Final, Argentina 2 v England 1, 22nd June, 1986, Argentina's Diego Maradona scores 1st goal with his Hand of God, past England goalkeeper Peter Shilton (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

Diego Maradona og “Guds hånd” (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

Han kom fra et slumkvarter i udkanten af Buenos Aires og tog hele verden med storm. Han spillede 91 landskampe for Argentina og scorede 34 mål.

Hand of God

Maradona scorede mod hånden i England ved VM i Mexico i 1986. Det var ovenpå Falklandskrigen mellem Argentina og England og det er uden tvivl Maradonas mest berømte mål, og det er virkelig synd!

Problemer problemer

Man kan tage en mand ud af slummen, men man kan ikke tage slummen ud af manden. Maradona har haft mange problemer med stoffer og helbredet igennem karrieren. I 1994 gjorde han comeback på landsholdet, men blev knaldet i dopingkontrollen for efedrin. Han har i flere omgange været til behandling for narkotikamisbrug i Cuba.

Træner

Maradona fortsatte som træner efter den aktive karriere. En overgang var han landstræner, men det sluttede efter ydmygende 0-4 mod Tyskland i 2010.

Maradona vil altid være i vores hjerter. Her er en lille compilation så yngre læsere, der ikke har oplevet ham, kan se hvad han kunne: Maradonas 20 bedste mål

Nr 1. Lionel Messi

I var vel aldrig rigtig i tvivl, vel? Troldmanden fra FC Barcelona er et unikum. Om han er Ronaldo er verdens bedste i øjeblikket… Svært at sige for de er begge gode, men de fleste har nok en svag præference for den lille argentiner.

BARCELONA, SPAIN - NOVEMBER 24: Lionel Messi of FC Barcelona looks on during the UEFA Champions League Group E match between FC Barcelona and AS Roma at Camp Nou stadium on November 24, 2015 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Lionel Messi (Photo by David Ramos/Getty Images)

Statistik: 

103 landskampe for Argentina og 46 mål (Ronaldo har 52 mål i 119 kampe)

Messi har spillet 277 ligakampe for FC Barcelona og scoret 243 mål (og det er langt bedre end Ronaldos statistik hos Real Madrid.

Artikler på fodboldspilleren om Messi:

Davids: Ronaldo er produkt af hårdt arbejde Messi er helt unik

Lionel Messi løn

5 ting du kan spotte en ultra Messi fan på

Ronaldo brugte 16 måneder – Messi brugte 540 sekunder