Trautmann, Bert - Fußballspieler, mit der Trophaee als 'Fußballer des Jahres in England 1956'

1) Bert Trautmann (St Helens Town, Manchester City, Wellington Town, Stockport County)

En fantastisk historie. Det er vist blevet tid til at afsløre kilden bag den her liste. Du finder den engelske (noget anderledes) artikel her. Den er skrevet af Daniel Storey.

Fuld cadeau til Storey for at sætte Bert Traumann – som der sikkert ikke er mange der kender – som nummer et. Hans liv er en fantastisk historie!

Trautmann kom ind i Hitlerjugend i 1933 og Luftwaffe i 1941. Han blev tildelt fem medaljer for sin tjeneste ved Østfronten. Han undslap russisk og fransk fangenskab for at ende op som krigsfange i Essex i en lejr i Cheshire.

Da lejren blev lukket blev Trautmann i England og spillede amatørfodbold for  St Helens Town. Han var så godt, at han fik en professionel kontrakt hos Manchester City i 1949. Der kom naturligvis mange buhråb på banen for at være tidligere nazist. Men langsomt vandt Trautmann fansenes kærlighed som en forrygende målmand, der havde et godt humør.

Den vildeste historie er, at han i 1956 spillede videre i FA cup finalen med en brækket hals! Sådan bliver man en legende.  Du får helst lyst til at læse bogen, ik? Den finder du her

 

Til sidst har vi også fundet plads til

Den værste tysker i engelsk fodbold!

 

 

Felix Magath (Træner i Fulham)

Reading v Fulham - Sky Bet Championship

Kendt for tysk kadaverdisciplin, når den er absolut værst!

Er bl.a. blevet kaldt Saddam (efter Saddam Hussein) og stod for en absolut kæft, trit og retnings lydighedslinje, der måske mest er set i kinesiske landsbyskoler. William Kvist har betegnet ham som den dårligste træner han nogensinde har trænet under.

En absurd historie så dagens lys efter Magath var stoppet i Fulham. Han skulle angiveligt have ordineret, at Brede Hangeland behandlede en lårskade ved at gnubbe den med ost… 

Felix er i øvrigt en ivrig amatørskakspiller. Der kan man bare se…

Nedenfor er der produkter fra vores sponsorer – Støt vores sponsorer – De støtter os!

[shopello_products]