4 – Bolton Wanderers – 1.80 milliarder kroner

BOLTON, ENGLAND - NOVEMBER 06: General View prior to the Barclays Premier League match between Bolton Wanderers and Stoke City at the Reebok Stadium on November 6, 2011 in Bolton, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Bolton Wanderers er det hold, der har spillet flest sæsoner i Premier League uden at vinde mesterskabet. Dette siger ikke så lidt. Et rigtigt midterhold. Et midterholds vilkår er netop, at de simpelthen bliver nødt til at sælge deres bedste spillere, fordi, både presset fra spilleren selv, som gerne vil videre i sin karriere, og presset fra klubbens økonomi, er for stort. Gang på gang har klubben, der nu spiller i Englands næstbedste række, Championship, måtte investere i nye, ukendte spillere. Disse investeringer er gået galt, interessen for klubben har været dalende og tv-pengene fra Premier League er der pludselig ikke mere, fordi de rykkede ned.

 

3 – Valencia – 2.4 milliarder kroner

valenciaUmiddelbart skulle man ikke tro, at Valencia var en klub, der led under gæld. De har de seneste år produceret verdensklasse spillere, som de senere har solgt videre for millionbeløb. men årsagerne til Valencias gæld er de velkendte: For store udgifter, især til lønninger, svigtende sponsorinteresse på grund af finanskrisen, færre tv-penge og manglende indtægter fra Champions League. Faktisk har Valencia reduceret meget af sin gæld, for klubben havde i januar 2010, en gæld på – hold nu fast – 4.125 milliarder kroner. Valencias mål de kommende sæsoner er klart: Champions League-deltagelse. Ellers kan det ende, som det gjorde i 2010, hvor klubben lånte adskillige millioner hos lokalregeringen i Valencia-regionen.

Læs om nummer 2 på listen – brug blot piletasterne nedenfor