Om skiftet til tysk fodbold sagde Sancho:

“Jeg har kigget på hvem de har af spillere lige nu, og hvem der tidligere har spillet der. Gennem tiden har mange unge spillere slået igennem i klubben. De er kommet ud som topspillere. Som verdensklassespillere. Jeg sagde til mig selv: det kan blive mig. Jeg har lyst til at blive en del af klubben. Og det er betryggende at være i en klub som Dortmund. For her kan unge spillere få lov til at spille, hvis de er gode nok. Så hvis ikke gennembruddet kommer her, så kommer det nok ikke.”

Flere eksempler

Mindsettet og traditionen er lidt en anden i Bundesligaen. Hvis du som ung spiller imponerer og udkonkurrerer dine modstandere på dit nuværende niveau, så bliver du yderligere rykket op i niveau. Og så er det lige meget om du som 16 årig spiller Bundesliga-fodbold. Hvis du er god nok. Det var tilfældet med FC Köln, der gav debut til den 16-årige Yann Aurel Bisseck sidste sæson. Dette selvom de hårdt presset og kæmpede med om nedrykning.

Udover Sancho, så valgte Everton-spilleren Ademola Lookman også at skifte Premier League ud med Tyskland. Han blev lejet ud til RB Leipzig tidligere i dette transfervindue. Et andet eksempel er Reiss Nelson fra Arsenal. Den unge fløjspiller havde ellers imponeret under The Gunners’ pre-season-tur, men har ikke formået at bide sig fast til en plads på bænken eller på banen. Han lejes nu ud til Hoffenheim for resten af sæsonen.

Dog er det ikke kun kendte unge talenter, der tager skridtet til Bundesligaen. For eksempel valgte den østrigsk fødte fodboldspiller Kevin Danso at bytte MK Dons U18-hold ud med en plads på ungdomsholdene i FC Augsburg. Han imponerede så meget, at han fik 24 kampe for Bundesligaen og regnes nu som en af de største talenter i ligaen – og ham havde ingen store PL-klubben haft i kikkerten.