Claudio Bravo var træner Pep Guardiolas første køb til Manchester City, da han kom til klubben for to sæsoner siden. Han blev hentet i Barcelona og blev hurtigt symbolet på Guardiolas nye spillestil i den blå del af Manchester. Man skulle spille fodbold og målmænd, der ikke var gode med fødderne og kunne deltage i opspillet, kunne i Guardiolas optik ikke bruges.

Til den filosofi var Bravo perfekt efter flere sæsoner i den spanske La Liga. Men den chilenske landsholsspiller viste sig hurtigt til at være uegnet til den hårde fysiske linje og de mange indlæg. Han var ikke god nok på indlæg og derfor blev Ederson hentet i Porto sidste sommer.

Sjovt billede: Så dårlige var Manchester City for 10 år siden

Herefter blev 35-årige Claudio Bravo degraderet til andetvalg og har siden siddet på bænken til samtlige Manchester City-kampe i Premier League. Noget af en erstatning at have siddende på bænken, hvis Ederson skulle blive ukampdygtig. Men ikke desto mindre det, der kendetegner en verdensklasse-klub.

Skade = kæmpe tab

Men nu har City så meddelt, at Bravo er skadet efter at have pådraget sig et slag på achillessenen. Og det er enormt tab for City. Også selvom Bravo sidder på bænken og ikke spiller. Det mener træner Pep Guardiola i hvert fald.

Til at erstatte Bravo har man hentet den 19-årige målmand Aro Muric tilbage fra en låneaftale i den hollandske klub NAC Breda.

Han siger: “Bravo har en masse erfaring. Han er virkelig god. Og store klubber har altid brug for gode målmænd som Ederson og Bravo. Og unge talentfulde som Aro og Daniel Grimshaw.”

“Desværre er vi nu havnet i en skade. Og vi ønsker ham det bedste og god vind med genoptræningen. Det skal nok gå godt – og han kommer til at spille for os igen, meget snart, det er jeg sikker på. Helt sikker.”