Den seneste tid har flere medier skrevet om, at United har tilbudt midtbanespilleren Juan Mata en ny kontrakt.

Her er hvorfor vi anbefaler ikke at gøre det. Derfor går denne ud til Juan Mata.

Juan Mata har helt sikkert været en af de bedste spillere siden Alex Ferguson æraen. Dog er det ikke helt forkert at sige, at hans bedste dage helt sikkert er ovre. Han er trods alt også 31 år gammel.

Spanieren har kun startet inde i 15 kampe i denne sæson for United. Og det er i en sæson, hvor klubben bestemt har brug for flere nye spillere. Det viste de blandt andet i den uafgjorte kamp mod Huddersfield i søndags.

At tilbyde Juan Mata en ny kontrakt er en meget speciel beslutning. Den er blot endnu et symbol på den fiasko som klubben er i øjeblikket. Specielt med Ed Woodward i spidsen. Det kommer også til udtryk i ligaen, hvor klubben aldrig har klaret sig dårligere. De har de sidste seks sæsoner sluttet udenfor for top fire.

Han var bedste mand for United under Louis van Gaal. Her spillede han 89 kampe og lavede 20mål i alle turneringer. Han kom fra at bære nummer 10 i Chelsea som årets spiller til at blive ignoreret og ned prioriteret i United.

Juan Mata
Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Mata for dyr

Han er ikke verdens hurtigste spiller og derfor har han ikke altid været ideel at spille på kanterne som han ofte blev i Chelsea. Det har ofte ført til, at han ikke er blevet foretrukket på kanterne. Han er heller ikke verdens bedste press spiller og det har blandt andet også været en af grundene til han ikke spillede for United under Mourinho.

Han er en af dem der tjener allermest i United og derfor vil man naturligvis gerne af med ham, hvis ikke han spiller. Dog kunne han være en ideel rollemodel for unge spillere.