Nu, hvor sidste kamp i næsten alle europæiske ligaer er færdigspillet, har mediet CIES Football Observatory valgt at lave en liste, som bestemmer de 20 mest værdifulde spillere i Europa, med udgangspunkt i den netop overståede sæson. Hvis man skulle komme med et kvalificeret gæt på, hvilke spillere der ville toppe listen, ville de fleste fodboldinteresserede nok nævne La Liga-profilerne Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Disse gennemtænkte gæt, er overraskende nok, ikke helt viden sad, men faktisk sniger der sig en lille belgier ind imellem de to målmaskiner.

Messi mere end dobbelt så værdifuld som Ronaldo

Ifølge mediet er argentinske Messi med afstand den mest værdifulde. Han er vurderet til at være 2,1 milliarder kroner værd – mere end dobbelt så meget som Ronaldo er vurderet til, og som altså er at finde helt nede på tredjepladsen med værdien 932 millioner kroner. Mellem disse to stjerner, er belgiske Eden Hazard fra Chelsea. Han har formået at præstere så godt, at han er 1,1 milliarder kroner værd. En placering som måske overrasker nogen. Hazards tal taler dog sit eget sprog og man kan selv vurdere om han hører til blandt Messi og Ronaldos verdensklasse. Hazard har scoret 19 mål og lavet 11 assists i alle turneringer. Derudover blev han for nyligt kåret som Premier Leagues bedste spiller. Disse tal er med sammenligning på Messi og Ronaldos, væsentlige forskellige, men en ting som man skal huske på, og som skal tages i betragtning, når man diskuterer spillernes tal, er, at Hazard spiller i verdens hårdeste og mest fysiske liga, Premier League.

Er Agüero glemt?

En spiller som få taler om og som de færreste nævner, når verdens bedste fodboldspiller skal diskuteres, er Sergio Agüero. Han scorede flest mål af alle spillere i Premier League denne sæson. Se den komplette liste på de følgende sider, som også tæller internationale navne som Neymar, Paul Pogba og Raheem Sterling.

 

20. plads Karim Benzema

Benzema løn

Navn: Karim Benzema

Klub: Real Madrid

Værdi: 375 millioner kroner

Alder:  27 år

 

Plads nummer 19 kan du se på næste side – brug blot piletasterne nedenfor.