Manchester City fik noget af en overraskende og god start på denne halvsæson af Champions League. Englænderne massakrerede FC Basel med hele 4-0 på udebane, og de kan derfor tage det mere end roligt, når returopgøret finder sted om to uger. 

AF KRISTIAN PARIS

Med til historien hører dog også, at Basel, på trods af det store nederlag, ikke var helt hjælpeløse. Klubben kom frem til flere halve chancer, men det blev aldrig rigtigt farligt for de blå fra Manchester.

Den dobbelte målscorer, Ilkay Gündogan, er nu kommet i fokus i pressen, efter han er kommet med negative kommentarer om sin tidligere liga, Bundesligaen.

Gündogan kan naturligvis ikke lade vær med at sammenligne Bundesligaen med Premier League, som han spiller i nu, og han beskriver den bedste tyske række som ‘super røv kedelig’. Det bliver uddybet nedenfor:

“I Bundesligaen sker der aldrig rigtig noget i kampene. De fleste af holdene spiller meget sikkert og spiller for at undgå at lave fejl i stedet for at spille god, offensiv og sprudlende fodbold”, slår tysk-tyrkeren fast i et interview med den engelske avis the Mirror.

 

Her ses Gundogan i sin tid som Dortmund-spiller. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)

Gündogan har spillet 20 kampe under Pep Guardiola i denne sæson, efter han er vendt tilbage fra en voldsom knæ skade. Han er blevet en af nøglespillerne og gjort det så godt, at klubben er meget tæt på at vinde deres første titel siden 2014.

Han har yderligere uddybet sin mening om de to ligaer:

” I England er der mange forskellige tophold, der hvert år kan løbe af med titlen som mester. Premier League er mere balanceret end Bundesligaen. Bayern München i Tyskland er den klub, der de seneste mange årtier har været synonym med Bundesliga-mester, og det er svært for andre Bundesliga hold at udfordre the Bavarians.” , slår Gündogan fast.