Præsidenten for Amerikas Forenede Stater, Donald J. Trump, er iblandt de tilhængere, som vil have USA som VM-arrangør i 2026 sammen med Canada og Mexico.

ATLANTA, GA – JANUARY 08: U.S. President Donald Trump on field during the national anthem prior to the CFP National Championship presented by AT&T between the Georgia Bulldogs and the Alabama Crimson Tide at Mercedes-Benz Stadium on January 8, 2018 in Atlanta, Georgia. (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Donald Trump har på Twitter torsdag meldt ud, at han bakker op om USA som VM-arrangør. Han har også meldt ud, at USA ikke bør støtte de lande, som ikke støtter USA i deres VM-drømme.

‘USA har sammen med Canada og Mexico lagt et stærkt bud på VM i 2026. Det ville være en skam, hvis lande, som vi støtter, arbejder imod vores bud. Hvorfor skal vi støtte de lande, når de ikke støtter os?’, skriver Donald J. Trump på Twitter torsdag aften lokal tid.

LÆS OGSÅ: Neymar til Real Madrid? Her er det ultimatum, han har stillet

Selv om han på Twitter bakkede op om et værtsskab i 2026, så forlyder det nu, at Trumps politik og handlinger kan have skadet USAs placering i ræset om værtsnation.

En artikel fra ESPN i februar måned bemærker, at Marokko kan ende med at slå de nordamerikanske lande i buddet om at afholde verdensmesterskaberne. Dengang skrev mediet:

– På det seneste, har buddet fra Nordamerika skullet døje med en anti-amerikansk stemning rundt om i verden på grund af handlinger foretaget af præsident Donald Trump. Disse handlinger inkluderer blandt andet et rejseforbud, der primært omfatter arabiske lande, offentlige kommentarer med fordomme og den angivelige brug af skældsord, når han har beskrevet fattige lande. Alt sammen noget, der ikke styrker USAs drømme om at blive værtsnation for et VM.

LÆS OGSÅ: José Mourinho er rasende: Derfor solgte Chelsea Mohamed Salah