‘Det kom som et chok’ synger Danseorkestret i 1986, og den frase beskriver nok meget godt, hvad der gik igennem alverdens fodboldfans, da de i sidste uge måtte sande, at det urealistiske var sket: franske PSG købte Neymar Jr. fri af hans kontrakt med FC Barcelona i en handel, der regnes med at have en værdi på ca. 1,65 milliarder danske kroner. 

AF KRISTIAN PARIS

Nu er der gået en lille uge, og de fleste har vænnet sig til tanken om at se Neymar i en blå PSG-trøje fremfor en stribet Barcelona trøje i næste sæson.

Alligevel bekræfter flere medier nu, at den brasilianske superstjerne ikke er at finde på franskmændenes holdkort i weekenden, når Ligue 1 skal skydes i gang.

Den franske avis L’Equipe skriver, at landsholdsspilleren i hvert fald skal vente til anden runde af Ligue 1 med at få sin officielle PSG debut. Det sker efter hans tidligere klub, Barcelona, har forsinket den officielle transfer yderligere.

Den catalonske storklub har eftersigende bedt det spanske fodboldforbund om at vente med at sende de officielle papirer til PSG, der gør, at han kan spille for klubben.

Og selv Neymar altså kan kalde sig PSG spiller, kan han altså ikke spille for klubben. Barcelona vil nemlig ikke udlevere det officielle transfercertifikat til brasilianerens nye arbejdsgiver.

. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

PSG tager hul på sæsonen ved at møde Guingamp i ligaens første udekamp på søndag kl. 21,00 dansk tid.

Og faktisk er det heller ikke sikkert, at Neymar vil kunne spille ugen efter, når PSG tager i mod Toulouse på hjemmebane d. 20 august.

For Barcelona har nemlig, for at være eksakt 15 dage, til at give PSG de fornødne oplysninger til spillerens transfercertifikat. Hvis ikke de overholder den frist kan de se frem til betydelige anklager fra det officielle fodboldforbund FIFA om manglende samarbejdsvillighed.