Af Anders Lang Jensen

Hos spanske Celta Vigo imponerer den tidligere FC Midtjylland-stjerne Pione Sisto, og flere storklubber har fået øjnene op for den driblestærke kantspiller.

Tidligere meldte spanske aviser, at selveste Atletico Madrid havde Sisto på blokken i den spanske hovedstad, efter klubben havde set flere flotte præstationer i den spanske liga for Celta Vigo. Nu skulle der dog også være varme tanker fra den engelske Premier League.

Premier League-klubben Southampton er nemlig angiveligt ude med snøren efter den danske landsholdsspiller Pione Sisto, skriver BT. Pione Sisto nærmer sig afslutningen på sin anden sæson i Celta Vigo, og med fire mål og ni assists i 32 ligakampe har danskeren været et stort aktiv for Celta.

Det har man så tilsyneladende bemærket i Southampton, som Sisto med FC Midtjylland var med til at slå ud af Europa League-kvalen i august 2015, og ifølge BT overvejer sydenglænderne at byde. De mange assist til scoringer i denne sæson har bragt Sisto helt op blandt de bedste assisterende spillere i det spanske i denne sæson.

Dog afhænger et eventuelt bud af fra Southampton af klubbens overlevelse i Premier League, og Pierre-Emile Højbjerg og kompagni har fire point op til redning med 12 point tilbage at spille om. Southampton har været elendigt kørende i hele denne sæson, men spillertruppen har kvaliteten til at redde sig.

BT bemærker desuden, at Sisto har en frikøbsklausul på 300 millioner kroner, men Celta er klar til at slippe offensivsspilleren for omkring halvdelen. Celta er trods en fin placering i ligaen som nummer 10, stadig en mindre klub der skal leve af at sælge profilerne til større klubber i Spanien eller som i dette tilfælde måske England.

CHOK: Liverpool ofrer Mohamed Salah for at hente Real Madrid-stjerne!