Christian Eriksen har været gennem en rivende udvikling, siden han i 2010 som spinkelt stortalent fik debut under daværende landstræner, Morten Olsen.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Eriksen og landsholdet blev dog aldrig et lykkeligt match under Olsens styre. Men under Åge Hareide har Christian Eriksen fundet formlen til succes.

Her har han scoret 10 mål i de seneste 11 kampe og han ligner til forveksling den spiller, der binder tingene sammen for sin klub i Premier League, Tottenham Hotspur.

I de seneste to kampe mod Polen og Armenien har han været en særdeles givtig bidragsyder med sine to mål og tre oplæg, der har været stærkt medvirkende til, at drømmen om VM i Rusland atter lever blandt den danske befolkning.

Fodbold-ekspert og kommentator på Kanal 5, Brian Laudrup, er da også imponeret over Tottenham-spilleren, og der er ros til Eriksen fra manden med en ganske hæderlig landsholdkarriere på CV’et.

Den spillestil, Åge Hareide har indført, er en del af forklaringen på, at noget af det enorme potentiale, Eriksen hidtil har manglet at få ud på landsholdet, endelig forløses.

-Den måde, hele holdet spiller fodbold på, er mere direkte. Og så må vi bare sige, at han er blevet 25 år og har fået mere erfaring. Han befinder sig som en fisk i vandet på dette hold, og han kommer bare frem til flere afslutninger.

-Han tager simpelthen mere ansvar. Jeg ved ikke, om det er noget, der er kommet helt naturligt, eller om det er spillestilen. Men man kan ikke forestille sig et dansk landshold uden ham. Han betyder sindssygt meget, siger Brian Laudrup til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Premier League-klub er kommet i knibe: FIFA har afvist stjernetransfer