Manchester United offentliggjorde indkøbet af Romelu Lukaku den 10 juli 2017. Han blev købt for hvad der svarer til 700 millioner danske kroner. Dog med mulighed for at vokse med op til 1 milliard kroner. 

United acceptere vilkårene og sendte deres anfører og legende Wayne Rooney den anden vej også. Men United var faktisk ikke Lukakus mest oplagte destination:

I dagene op til handlen regnede de fleste analytikere og eskperter med, at han ville skifte tilbage til sin tidligere klub, Chelsea. Dengang var Morata nemlig på vej til United i stedet.

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

United røvede derfor Lukaku for øjnene af Conte og Chelsea, der nu måtte se sig om efter en ny angriber. Conte var nemlig blevet uvenner med Diego Costa og havde fyret ham over en SMS.

Fik hurtigt venner

Lukaku blev hurtigt en succes i United. Han var allerede gode venner med Paul Pogba. Faktisk så gode, at de holdt ferie sammen i både 2017 og 2016.

Han blev også hurtigt venner med Jese Lingard og Marcus Rashford og varmt accepteret af resten af holdet. Han fik til og med lov til at få nummer ni af legendariske Zlatan der på daværende tidspunkt var skadet.

Lukaku fik sin uofficielle debut for de røde djævle i en træningskamp mod LA Galaxy den 16. juli – bare seks dage efter han blev købt.

Han første mål kom i kampen mod Real Madrid i UEFAs Supercup, da de tabte 2-1. Det var startskuddet på en god start i Premier League også, hvor han scorede i sin debut mod West Ham. I de første syv kampe havde han lavet syv mål, da United hentede 19 ud af de første 21 point.

Ja, en ganske udmærket start og en ganske udmærket første sæson – dog med plads til forbedring. Han lavede 27 mål i alle turneringer – dog kun 16 i PL.

VM har dog gjort, at Lukaku har taget sit spil til et nyt niveau og han er mere end klar til den kommende PL-sæson. Han har nemlig lavet fire mål under slutrunden – ganske imponerende.