Chelsea har ikke helt haft den sæsonstart som de kunne have ønsket sig efter deres mesterskabssæson sommeren forinden. Lige nu er de faktisk hele ni point efter Premier Leagues førerhold, Manchester City. 

AF KRISTIAN PARIS

Sidste sæson var Chelsea sjette mesterskab i klubbens historie, men manager Antonio Contes første engelske mesterskab. En manager, der tog over efter Guus Hiddink, der havde siddet på posten i et halvt år forinden.

Inden da sad Steve Holland i to dage på posten, da han tog over efter portugisiske Jose Mourinho. Den fyring er nu to år siden, men det er stadig noget, det bliver tænkt over i London klubben den dag i dag.

Fabregas’ gamle chefs fyring er angiveligt noget, der stadig holder ham oppe om natten.
Før Mourinhos fyring, der kom efter flere dårlige præstationer i sæsonen efter han vandt mesterskabet i 14/15, cirkulerede der rygter om, at flere spillere – deriblandt Fabregas – konspirerede om at få en ny manager til Stamford Bridge.

 

 (Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Fabregas har efterfølgende sagt, at han stadig er uforstående overfor, hvorfor manageren blev fyret fra hovedstadsklubben:

– Jeg undrer mig stadig over det. Det var sådan en skam. Jeg går  nogle gange i seng og tænker på mange forskellige ting . Nogle gange kan jeg ikke sove over det.

– Der er stadig nogle gange, hvor det generer mig. For hvis jeg kigger på klubben som en fan, udefra, så så det ud som, at os spillere ikke en gang prøvede at holde på Mourinho. Men rent faktisk glemte vi bare at spille fodbold.

Efter, hvad der skete mellem den spanske landsholdsspiller og den portugisiske legende manager, er det kommet frem, at de to parter ikke er uvenner. Fabregas har til og med afsløret, at han havde et bedre forhold til Mourinho end til hans tidligere manager i Arsenal, Arsene Wenger.