Sandsynligheden for at Chelsea udlejer Fabregas i januar måned er eftersigende stor. Han passer nemlig ikke inde i Contes planer og ikke formået at tilspille sig en plads i startelleveren lyder flere rygter. 

Af David Paris 

Chelsea er eftersigende klar på at udleje den spanske midtbanespiller Cesc Fabregas når transfermarkedet i januar måned åbner. Ifølge det engelske medie The Times passer den offensive midtbanespiller ikke ind i Contes system og han har derfor ikke spillet særlig meget i denne sæson.

Såfremt 29-årige Fabregas udlejes går der rygter om, at Chelsea kunne finde på at hente en ny midtbanespiller, da de får frigivet mange millioner kroner om måneden i lønningerne.

Fabregas, der tidligere har spillet for både Arsenal og Barcelona, er kun startet inde i én Premier League-kamp denne sæson og det var mod hans tidligere klub, Arsenal, i en kamp som Chelsea tabte 3-0 og allerede efter 55 minutter blev han skiftet ud.

Det at Fabregas ikke spiller har nødvendigvis ikke noget at gøre med kvaliteterne hos spanieren, fordi Conte i den seneste tid har fået implementeret 3-4-3-systemet. For at beskytte de kun tre forsvarsspillere har Conte brug for to defensive og bolderobrende midtbanespiller, der kan ligge og beskytte trebackkæden. Defensiv og bolderobrende er ikke just tillægsord man kan tillæge Fabregas som fodboldspiller.

I stedet har Nemanja Matic og N’Golo Kante spillet de to centrale roller på midtbanen og det har faktisk fungeret godt de sidste par kampe. Man slog Manchester United 4-0 og hev en stensikker 2-0-sejr i land mod Southmapton.

Men hvem kunne så været interesseret i at leje den spanske midtbanespiller, hvis ikke han kvaliteter er dårligere af en klub af Chelseas kaliber? Måske Arsenal, Borussia Dortmund eller Juventus kunne bruge ham…