Der penge i fodbold. Rigtig mange penge. Specielt de seneste 10 år, har rige investorer fået øjnene op for fodbold som en pengemaskine og ikke bare underholdning. Disse forretningmænd har derfor været en væsentlig årsag til, at pengene hos diverse fodboldklubber er skiftet markant det seneste stykke tid.
Af David Paris
Der dukker konstant rige mænd – og nogle få kvinder – op, som er interesserede i at eje eller drive en fodboldklub. Måden dette ofte foregår på er, at den mandelige eller kvindelig investor eller forretningsmand, pumper nogen penge i den pågældende klub. Dette fænomen ses i højere og højere grad og stigningen har specielt været kraftigt de seneste 10 år. Af eksempler kan blot nævnes Roman Abramovichs køb af Chelsea i 2003, Manchester Citys nye ejere i 2008 og vores alles sammens FC Midtjylland, der for få år siden fik ny ejer i engelske Matthew Benham.

Her ses FCMs britiske ejer Matthew Benham i forbindelse med en kamp mellem FC Midtjylland vs. Esbjerg fB.
Det engelske medie 101greatgoals.com har været i gemmerne og kigget på de ti rigeste klubber for 10 år siden, hvor investeringer i fodboldklubber ikke var nært så populært som det er i dag. Mediet har udarbejdet en liste og delt den på Twitter. Se den herunder og vurder selv om listen er overraskende…
The top 10 richest clubs, 10 years ago..
How things have changed! pic.twitter.com/7t761azRsF
— 101 Great Goals (@101greatgoals) April 4, 2016
Har du lyst til at sammenligne listen med de 10 rigeste fodboldklubber netop nu, så klik her.
Læs også: Ny europæisk liga på vej? Se hvilke ligaer som er med
Læs også: Mød verdens ti rigeste fodboldklub-ejere