Det kan godt være at der ikke står Superliga-spiller på dit CV, men derfor bør du alligevel sørge for at du er bedst muligt rustet til at dominere på banen.

Alt for mange fodboldspillere i de danske serierækker glemme vigtigheden af alle de parametre der ligger udenom selve spillet.
Selvfølgelig er det bedste udgangspunkt din håndtering med bolden, og forståelse for spillet. Men du kan optimere dine præstationer med flere eksterne faktorer, såsom fysisk træning, god nattesøvn, udtrækning og Yoga, og sidst men ikke mindst, at spise ordenligt.

Vigtigheden af proteiner

Det ubestrideligt en god idé at sikre sig det rette indtag at kosttilskud som supplement til en generel sund madplan.

At spille fodbold er hårdt på rigtig mange områder. Som fodboldspiller løber du mange kilometer, du går i dueller hvor din fysiske styrke belastes, og generelt kræver det meget at være en god fodboldspiller.
Det er derfor vigtigt at få rigeligt med bl.a. protein så du ikke nedbryder din styrke ved hård træning og kamp.

Du vil gerne opretholde din fysiske styrke, og når du træner hård og meget på den måde man gør i fodbold, har det også en nedbrydende effekt af dine muskler. Derfor råder vi dig til at kigge på om du indtager nok protein. Protein er nemlig en af nøglerne til en fysisk stærk krop, og en tommelfingerregel siger at du skal indtage 1,7gr. Protein pr. krops kg.

Det vil sige at hvis du er en stor og stærk central forsvarsspiller  på 87 kg, så skal du dagligt indtage 147,9 gr. Protein.
Er du derimod en lille hurtig tekniker på 65 kg skal du indtage 110,5 gr. Protein.

Det kan dog være svært at spise sig til alle de proteiner, og derfor kan man med fordel kigge sig efter en god proteinpulver, hvor du samtidig kan reducere indtaget af kalorier og derved holde din kampvægt.

Kosttilskud

Der findes mange forskellige typer kosttilskud, og det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor har vi samlet nogle kosttilskud som du vil få gavn af som fodboldspiller, uanset din position på banen.

Proteinpulver

Proteinpulver er noget de fleste har hørt om, og sikkert også benyttet som supplement. Det kan med fordel indtagets efter en fodboldtræning eller kamp. Ligesom man ville gøre efter en styrketræning i fitnesscentret.

Her er det en fordel, hvis dine muskler får nogle af de egenskaber, som protein har i sig. Der findes mange muligheder og smagsvarianter, men det vigtigste er at det giver dig de ”byggesten” du har brug for.

Pre-workout

Du kan også få kosttilskudsprodukter de er produceret for at give dig de mest optimale energimæssige forhold inden træning eller kamp.
De er altså ideelle at indtage inden du skal ud på banen og hjælpe dit hold til sejr over rivalerne.

Pre-workout produkter findes i flere forskellige former. Båder som gel, drikke, og barer. Men fælles for alle typer er de kan være med til at give dig det energi-boost du har brug for.

Omega 3

Fiskeolie er et super kosttilskud i forhold til at forebygge ledskader. Fiskeolien, eller omega 3 som det også kaldes vil kunne afhjælpe ømme led og du vil derfor oftere være klar til kamp. Ledskader er hyppige i fodbold da man som fodboldspiller kommer ud i positioner hvor kroppen presses til det yderste. Og ofte foregår det i højt tempo.

Det er et af de kosttilskud som er et must for en professionel spiller og der er stor chance for at det det også vil virke for dig uanset hvilket niveau du spiller på.